HARTĂ Traseul final pentru A7 Pașcani - Suceava - Siret. Unde va fi autostradă și unde va fi drum expres

HARTĂ Traseul final pentru A7 Pașcani - Suceava - Siret. Unde va fi autostradă și unde va fi drum expres

Circa 120 de kilometri de autostradă și drum expres care să continue Autostrada Moldovei A7 mai departe spre Bucovina și spre granița cu Ucraina. Studiul de trafic și analiza multricriterială a proiectului au fost finalizate, iar traseul final a fost bătut în cuie. HotNews.ro a obținut traseul drumului de mare viteză de la Pașcani la Suceava și Siret și l-a transpus într-o hartă interactivă. Față de variantele inițiale studiate în primăvară, varianta finală prezintă mai multe modificări, noduri rutiere diferite, drumuri de legătură, iar o bucată de circa 30 de kilometri va fi realizată la standard de drum expres și nu de autostradă, scrie Hotnews .

Pe cele două tronsoane, Pașcani - Suceava (circa 62 km) și Suceava - Siret (circa 57 km) este în curs de elaborare în prezent Studiul de Fezabilitate și realizarea proiectelor tehnice. Contractele în valoare însumată de peste 21 de milioane de lei au fost semnate cu asocierea SEARCH CORPORATION - EGIS, cu termen de finalizare iunie 2022.
În primăvară HotNews.ro a prezentat într-o hartă interactivă variantele de traseu luate în calcul, după prima etapă a analizei multricriteriale din cadrul derulării contractului pentru studiul de fezabilitate.

Acum, studiul de trafic și etapa a doua a analizei multicriteriale au fost încheiate, astfel încât o singură variantă finală a rămas bătută în cuie și va fi cea pe care se vor face restul de investigații și, ulterior, proiectul tehnic.

HotNews.ro a obținut de la CNAIR traseul final al autostrăzii A7 de la Pașcani la Suceava și mai departe la Siret.

Cea mai mare modificare o reprezintă faptul că de la nord de Suceava, de la intersecția viitoarei A7 cu DN2H - drumul spre Rădăuți, și până la Siret, drumul de mare viteză va fi la standard de drum expres.

„Ca urmare a finalizării documentației Analiza Multicriterială de Traseu Etapa 2, respectiv a Studiului de trafic preliminar, a rezultat necesitatea realizării acestui proiect la profil de autostradă pe sectorul de drum cuprins între Pașcani, Suceava și intersecția cu DN 2H și la profil de drum expres pentru sectorul cuprins între intersecția cu DN 2H și punctul de trecere al frontierei (n.r. Siret)”, a transmit CNAIR la solicitarea HotNews.ro.

HARTĂ INTERACTIVĂ - Trasul final pentru A7 Pașcani - Suceava - Siret:


> Zoom-in pe hartă pentru a vedea pe unde trece mai exact traseul și pentru a vedea cum se compară cu varianta inițială de traseu analizată (linie punctată)

> Click pe elementele de pe hartă pentru informații suplimentare.

> Folosește butonul de selectare fundal (sub butoanele + sau - ) pentru a comuta între diferitele tipuri de hărți de fundal (ex. hartă satelitară).




Traseul pentru Autostrada A7 Pașcani - Suceava


Traseul se desfășoară între limitele a 13 UAT-uri și are o lungime totală de 61.85 km.

Sunt prevazute 5 noduri rutiere ( Nod rutier Heci, Nod rutier Dolhasca, Nod rutier Roșcani, Nod rutier viitorul Drum Expres Suceava – Botoșani, Nod rutier Aeroport Suceava) și un drum de legătură de circa 6 kilometri care va asigura legătura A7 cu DN29 și cu Aeroportul Internațional Suceava.

Față de varianta inițială luată în calcul (care pe hartă apare ca o linie punctată), varianta finală a traseului A7 Pașcani - Suceava a fost modificată în zona Salcea - Suceava astfel încât traseul care va ocoli municipiul Suceava să cunoască o curba mai lină.

Astfel, față de varianta inițială traseul final va ocoli Văratec, Salcea și Plopeni pe la nord și va avea un nod rutier mai complex cu un nou drum de legătură de circa 6 kilometri între DN29 și aeroportul Salcea.

Traseul Autostrăzii A7 Suceava - DN2H și a Drumului Expres DN2H - Siret


Traseul se desfășoară pe teritoriul a 9 UAT-uri si are o lungime totala de 56.16 km.

Sunt prevăzute 5 noduri rutiere (Nod rutier Suceava Nord, Nod rutier Suceava Vest, Nod rutier Rădăuți, Nod rutier Siret Sud, Nod rutier Siret Nord) și drumuri de legătură ce vor asigura conexiunea cu DN2 și actuala șosea de centură a Sucevei.

În primăvară erau luate în calcul două variante de traseu, începând de la Suceava Nord - o variantă (albastră) presupunea realizarea autostrăzii prin lunca Siretului, iar altă variantă (verde), cu un punctaj mai bun, prevedea ca autostrada să dubleze șic a centură a Sucevei și să se apropie mult și de zona Rădăuți ca mai apoi să ajungă la Siret prin vest.
Față de varianta verde analizată atunci, traseul final bătut în cuie presupune unele schimbări.

Astfel, la Nord-Vest de Suceava (zona cu dealuri) autostrada are un nou traseu, care se apropie mai mult de Mitocul Dragomirnei și va avea și un drum de legătură de circa 2 kilometri și un nod complex între DN2 și actuala șosea de centură a Sucevei (DN2P).

Mai departe autostrada urmărește în mare aceeași linie, cu mici diferențe ici colo. De la intersecția cu Dn2 și DN2H (drumul spre Rădăuți), autostrada se va transforma în drum expres (2 benzi pe sens, separator, fără bandă de urgență, fără intersecții la nivel, fără treceri prin localități, acces controlat).

Față de varianta de traseu studiată inițial, drumul expres va urma în mare parte aceeași direcție, cu mici diferențe ici-colo, în funcție de relief. Per total traseul final pare mai puțin sinuos față de varianta verde studiată inițial.

Autostrada A7 - „Coloana Vertebrală” a Moldovei, salvarea față de criminalul drum E85


Autostrada Moldovei A7 este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei.
Aproape 440 de kilometri de autostradă în Moldova de la Nord la Sud - „Coloana vertebrală” a Moldovei - și care va prelua traficul pe ruta unde se înregistrează cele mai mari valori ale traficului din regiune și care în prezent se desfășoară pe DN2/E85, un drum național cu câte o bandă pe sens și un acostament puțin mai lat folosit adesea neregulamentar de către șoferi drept încă o bandă de circulație.

Odată finalizat, A7 va prelua mare parte din traficul de pe actualul DN2/E85, un drum care, din punct de vedere al accidentelor, este cel mai periculos drum național din România .
Tronsonul de la Ploiești (Dumbrava/A3) până la Buzău a fost deja proiectat și a fost scos la licitație pentru execuție. Celelalte tronsoane de la Buzău până la Pașcani sunt în diferite stadii de finalizare a contractelor de Studiu de Fezabilitate și Proiect tehnic, urmând ca apoi să fie și ele licitate pentru execuție.


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...