Harta coronavirus / Țările în care numărul infectărilor a crescut / România, cea mai mare incidență de decese din UE

Harta coronavirus / Țările în care numărul infectărilor a crescut / România, cea mai mare incidență de decese din UE

Două țări din Europa – unde pandemia câștigă teren – se numără printre cele zece din lume cu cele mai multe cazuri de infectări cu COVID-19: Rusia, pe locul 4, cu aproape un milion de infectări, și Spania, pe locul 9, cu 419.849, conform ultimelor date de la Universitatea americană Johns Hopkins, care conțin unele oscilații ale cifrelor date de autoritățile sanitare din fiecare țară, transmite agenția EFE, citată de Rador.

Pe lista cu cele zece țări cu cele mai multe decese sunt: ​​Regatul Unit pe locul 5, cu 41.552; Italia pe locul 6, cu 35.458; Franța pelocul 7, cu 30.549 și Spania pe locul 8, cu 28.971. Primul loc la infectări în acest clasament este condus de Statele Unite, cu 5.822.927 și, de asemenea, cu 179.735 de decese.
Situația în Europa este următoarea:

Rusia are încredere în vaccinul său. Rusia a înregistrat 4.711 noi infectări cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, cifră care a avut puține variații în ultima lună, potrivit cabinetului de criză responsabil de gestionarea pandemiei din această țară, care a specificat că noile cazuri au fost identificate în toate cele 85 de regiuni ale țării eurasiatice.

Totodată, în cursul zilei de miercuri, numărul deceselor cauzate de coronavirus a crescut la 121, potrivit datelor oficiale. Totalul celor infectați în Rusia este de 975.576, cel al deceselor de 16.804 și cel al celor vindecați de 792.561. La Moscova, cu o populație de aproape 13 milioane de locuitori, cea mai mare concentrare de COVID-19 din Rusia, într-o singură zi au fost depistate 637 de cazuri noi de coronavirus și 12 decese. Potrivit primarului Moscovei, Serghei Sobianin, aceste cifre, care nu reprezintă o amenințare pentru sistemul de sănătate al orașului, se vor menține până când pandemia se va diminua sau va începe vaccinarea împotriva noului coronavirus.

Spania, în plin val secund. Spania înregistrează 3.594 de cazuri noi de coronavirus și are un total de 419.849 de infectări de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale furnizate miercuri de Ministerul Sănătății spaniol. Numărul deceselor crește, de asemenea, 129 fiind în ultima săptămână, cu un total de 28.971 de decese cauzate de COVID-19. În ceea ce privește noile cazuri, 42% dintre acestea (3.594) corespund Comunității Madrid, regiunea cea mai afectată de pandemie din Spania. În mijlocul celui de-al doilea val al pandemiei, Spania se pregătește să înfrunte una dintre cele mai urgente probleme, revenirea la școală a mii de copii și tineri, din primele zile ale lunii septembrie.

În Italia se dublează numărul cazurilor într-o săptămână. În Italia, noile cazuri de infectare cu coronavirus practic s-au dublat în săptămâna 19 – 25 august, în creștere cu 92,4% față de cele șapte zile anterioare, coincizând cu începutul întoarcerii din vacanță, potrivit monitorizării efectuate de Institutul Gimbe din Bologna. În acea săptămână, noile cazuri pozitive depistate au crescut la 6.538, față de 3.399 în săptămâna precedentă, deși testele efectuate au trecut și de la puțin peste 180.000, la 309.000.

Conform celor mai recente date ale Ministerului Sănătății, Italia a înregistrat miercuri o revenire puternică a noilor infectări, cu 1.367 în ultimele 24 de ore, dar a fost efectuat și un număr record de teste. În ultima zi au fost 13 morți, o cifră triplăfață de marți. De la începutul pandemiei în Italia, au existat 262.540 de cazuri de infectare și 35.458 de decese de coronavirus.

În Franța, epidemia câștigă teren. Guvernul francez a declarat, joi, încă 19 dintre cele 101 departamente ale sale ca „zonă roșie” din cauza unei circulații mai mari a coronavirusului, pe lângă cele din Paris și Bouches du Rhône, cu capitala Marsilia, și permite autorităților locale să ia măsuri suplimentare de restricționare.

Decizia anunțată de primul ministru Jean Castex autorizează prefecții să limiteze circulația persoanelor și a vehiculelor, să interzică anumite concentrații de persoane sau să închidă provizoriu restaurante, muzee sau piețe, printre alte puncte, atunci când se consideră necesar. În prezent, în Franța există aproximativ 3.000 de infectări pe zi, față de 1.000 la sfârșitul carantinei, în mai, iar aproximativ 39 de pozitivi sunt depistați la 100.000 de persoane, un nivel de patru ori mai mare decât în ​​urmă cu o lună.

„Acești indicatori arată că epidemia câștigă teren și că este necesar să se intervină în continuare”, a spus Castex, cu toate acestea, specificând că alerta sa nu înseamnă că țara se află într-o situație „gravă”, precum cea de la începutul anului. „Scopul nostru este să facem totul pentru a evita o nouă carantinare”, a adăugat el.

Germania: continuă tendința de creștere. Germania rămâne la circa 1.500 de noi infectări pe zi, în timp ce cancelarul Angela Merkel solicită consens cu autrităților regionale pentru a armoniza măsurile comune de combatere a pandemiei. Numărul de noi infectări a fost de 1.507 în ultimele 24 de ore, potrivit cifrelor publicate joi de Institutul Robert Koch (RKI).Numărul total de infectări de la prima înregistrare, în ianuarie, se ridică astfel la 237.936, dintre care 211.900 sunt pacienți recuperați, în timp ce numărul morților este de 9.285.

De câteva săptămâni, a fost observată o tendință ascendentă continuă, dar, conform estimărilor RKI, întoarcerea la școală nu a fost principalul factor pentru creșterea noilor infectări. Acestea au fost cauzate în principal din adunările familiale, evenimentele religioase, petreceri sau petrecerea vacanțelor în străinătate.

Regatul Unit întărește măsurile. Regatul Unit a înregistrat 1.048 de noi cazuri pozitive de COVID-19, conform ultimelor date furnizate de autoritățile medicale, iar numărul total de decese de la începutul pandemiei este acum de 41.465. În ultima zi, 16 persoane au murit din cauza bolii, în timp ce numărul total de infectări de la începutul crizei se ridică la 328.846, conform datelor de la Sănătatea britanică.

Pe acest fundal, Regatul Unit a consolidat măsurile de controlare a coronavirusului cu instituirea unei carantine de 14 zile pentru cei care provin din țări cu o creștere considerabilă a infectărilor, precum Spania, Franța sau Croația. În plus, multe companii au indicat că telemunca va continua pentru o mare parte a angajaților, deoarece le permite companiilor să reducă costurile cu închirierea de birouri, cu gazele și electricitatea.

Portugalia înregistrează o creștere a contagiunii. Portugalia, care a înregistrat până în prezent 1.807 de victime și 56.274 de cazuri pozitive din COVID-19, înregistrează o creștere a infectărilor, care afectează în special Lisabona și Valea fluviului Tajo. Autoritățile monitorizează îndeaproape focarele din casele de bătrâni și spitale, precum cel detectat în ultimele ore la Spitalul Vila Franca de Xira, la nord de Lisabona, cu 42 de persoane infectate, 23 de lucrători medicali și 19 pacienți.

În total, conform calculelor oficiale, țara contabilizează 13.283 de cazuri active de COVID-19 și 41.184 de vindecări. Regiunea Lisabona și Valea Tajo au acumulat 29.146 de infectări și 654 de decese, începând cu luna martie, în timp ce nordul Portugaliei (Porto și Braga) au 20.130 de cazuri pozitive și 846 de decese, în timp ce zona continentală portugheză cel mai puțin afectată este Algarve (sud), unde au fost înregistrate 1.044 de cazuri pozitive și 17 decese de la începutul pandemiei.

Belgia continuă scăderea. Numărul infectărilor și spitalizărilor derivate din criza sanitară de coronavirus continuă să scadă în Belgia, a informat joi institutul de sănătate publică Sciensano. Mai exact, luând ca referință cel mai recent set de date (17 – 23 august), media zilnică a infectărilor a fost de 492,3, cu 8% mai puțin decât în săptămâna precedentă.

Pe de altă parte, spitalizările au scăzut cu 35% în aceeași perioadă față de săptămâna precedentă și s-au situat la 19,9 în medie pe zi. Conform datelor de la Sciensano, Belgia este a șaptea țară din Uniunea Europeană (UE) cu cea mai mare incidență a virusului, cu 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, în ultimele două săptămâni. Spania, Malta, Luxemburg, România, Croația și Franța sunt în fața Belgiei în ceea ce privește rata relativă a cazurilor pozitive.

Finlanda controlează pandemia. Autoritățile finlandeze din domeniul sănătății au raportat joi că numărul de noi infectări cu COVID-19 în țara nordică rămâne la niveluri relativ scăzute, astfel că, în acest moment, nu văd semne că ar putea apărea o revenire gravă pe termen scurt. Potrivit Institutului Național de Sănătate și Asistență Socială (THL), pandemia continuă să progreseze încet și depășește acum 8.000 de cazuri, însă numărul de noi infectări a rămas stabil în ultimele trei săptămâni, la aproximativ 160 pe săptămână.

Finlanda, cu o populație de 5,5 milioane de locuitori, a înregistrat până în prezent 8.019 cazuri confirmate și 335 de decese cauzate de COVID-19, cu o rată de 145 de infectări și 6,1 decese la 100.000 de locuitori. Și a reușit să oprească importul de contagieri din străinătate, datorită politicii sale de restricționare a traficului transfrontalier, cea mai strictă din Europa, potrivit ministrului de Interne, Maria Ohisalo.

Grecia înregistrează o creștere. Grecia a înregistrat o creștere accentuată a cazurilor de-a lungul lunii august, care, cu câteva excepții, depășesc 200 pe zi, iar în ultimele zile au crescut și decesele în rândul grupelor cele mai vulnerabile.În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate trei noi decese, toți rezidenți ai unui centru pentru vârstnici din Salonic, aducând numărul total din țară la 252. Numărul infectărilor a fost de 8.987.

Și în Cipru există o creștere. Ciprul, care a început pandemia cu o evoluție foarte favorabilă, grație în principal măsurilor stricte aplicate rapid, a înregistrat, de asemenea, o creștere clară. După ce a ajuns la sfârșitul lunii aproape să nu aibă cazuri, după relaxarea măsurilor și deschiderea aeroporturilor sale, această insulă de 850.000 de locuitori a ajuns în prezent la un total de 1.484 infectări și 20 de morți. Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14 cazuri noi, majoritatea fiind „importate”. Autoritățile și-au stabilit acum ca obiectiv revenirea la ratelor zilnice de infectare cu o singură cifră, așa cum a fost cazul în aprilie.

Albania are o creștere de cazuri. În Albania, cazurile de COVID-19 continuă să crească, cu 168 de cazuri noi și patru decese înregistrate în ultima zi, conform datelor Ministerului Sănătății. De la începutul pandemiei, 263 de persoane au murit de coronavirus. În țara balcanică, au fost efectuate în total 58.752 de teste, care au confirmat 8.927 de infectări, dintre care 4.031 sunt încă active, aproape jumătate dintre acestea în capitala Tirana. Cu toate acestea, se crede că numărul de infectări este mult mai mare, din cauza numărului limitat de teste care se efectuează în centre publice.

Macedonia de Nord, o scădere. Institutul de Sănătate Publică Skopje a raportat astăzi că în această săptămână a existat o scădere de 7% față de săptămâna precedentă a numărului de noi infectări cu COVID-19 în țară. Cu toate acestea, situația rămâne gravă în această țară mică, de două milioane de locuitori, în care 13.914 cazuri și 578 de decese au fost confirmate de la începutul pandemiei. Miercuri au murit 5 persoane și au fost anunțate 119 noi infectări. Ca măsură de precauție pentru a evita o extindere suplimentară a pandemiei, guvernul macedonean a decis să amâne începutul anului școlar.

România, cea mai mare incidență de decese din UE. În România, au fost anunțate joi 1.504 de cazuri noi și 38 de decese de coronavirus în ultimele 24 de ore. Țara balcanică înregistrează astfel cea mai mare incidență de decese zilnice din Uniunea Europeană (UE), cu 3,2 decese la 100 000 de locuitori. Circa 500 de oameni sunt în România, o țară de aproximativ 19 milioane de locuitori, la terapie intensivă. Numărul total de infectări de la izbucnirea pandemiei, în februarie, se ridică în prezent la 83.150 de cazuri, în timp ce până în prezent au murit puțin peste 3.500 de persoane.

În Croația, recorduri istorice. La rândul său, Croația, una dintre cele mai importante destinații turistice din regiune, a înregistrat în această săptămână noi recorduri istorice de cazuri pozitive zilnice de coronavirus. Cele mai recente date, emise astăzi, vorbesc despre 358 de infecții înregistrate în ultimele 24 de ore. Sute de mii de turiști europeni sunt încă în vacanță în Croația, în special germani, austrieci și cehi.

Austria se teme de cazurile importate. În Austria, autoritățile medicale au anunțat astăzi 286 de noi infectări înregistrate, în mare parte persoane care s-au întors din Croația din vacanță. Deși numărul cazurilor active de coronavirus continuă să crească, depășind 3.000, numărul de spitalizați a rămas stabil de câteva luni, între 100 și 140 de persoane, cu aproximativ 30 la terapie intensivă.

Slovenia, creștere lentă a contagierii. În Slovenia, care s-a declarat liberă de coronavirus la începutul verii, numărul infectărilor crește mai lent, cu aproximativ 30 de cazuri pe zi, detectate din aproximativ 1.300 de teste pe zi, în timp ce doar circa 20 de persoane sunt internate, niciuna la terapie intensivă.

Ungaria înregistrează noi recorduri. În Ungaria s-au înregistrat, de asemenea, săptămâna aceasta, noi recorduri de infectări zilnice, cele mai multe astăzi, 91 de cazuri noi, cel mai mare nivel din aprilie. Deși din februarie au fost înregistrate doar aproximativ 5.400 de infectări, în prezent există aproximativ o mie de cazuri active, 69 de persoane fiind internate în spital, opt dintre acestea fiind în terapie intensivă. Guvernul ungar intenționează să anunțe mâine noi restricții de intrare în țară, pentru a preveni un „import” de infectări, în special din Croația.

Serbia este într-o situație stabilă. În Serbia, vecina sudică a Ungariei, numărul de noi infectări s-a stabilizat la circa 100 de cazuri pe zi, în această săptămână, după câteva săptămâni cu mai multe infectări. Desigur, în această țară balcanică, de aproximativ 7 milioane de locuitori, sunt peste 700 de persoane internate cu coronavirus, dintre care 37 conectate la ventilatoare.

Turcia începe să simtă urgia pandemiei. Turcia, una dintre țările în care pandemia de coronavirus a făcut mai puține victime până în prezent, a început să înregistreze o ascensiune a infectărilor, cu aproximativ 1.500 de cazuri zilnice în această săptămână.

Acesta este cel mai mare număr de la jumătatea lunii iunie, aducând numărul total de infectări la peste 262.500, în timp ce aproximativ 6.200 de persoane au murit până acum. Majoritatea provinciilor din Turcia, inclusiv cele mai populate, cum ar fi Istanbul, Ankara sau Izmir, impun utilizarea măștilor în orice loc public, deși clienții restaurantelor, cafenelelor și barurilor au tendința de a nu le purta, atât în ​​interior, cât și la terase.


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...