Hamas are noi ordine privind gestionarea ostaticilor. Forțele israeliene, avertizate să stea departe

Hamas are noi ordine privind gestionarea ostaticilor. Forțele israeliene, avertizate să stea departe

Un purtător de cuvânt al aripii armate a Hamas a declarat luni că forțele sale operează sub noi ordine cu privire la modul de gestionare a ostaticilor, în cazul în care armata israeliană se apropie de poziția lor, potrivit unui raport.

Hamas dă noi instrucțiuni privind gestionarea ostaticilor FOTO Arhivă

Hamas dă noi instrucțiuni privind gestionarea ostaticilor FOTO Arhivă

Purtătorul de cuvânt, Abu Ubaida, nu a oferit detalii despre conținutul acestor ordine, dar a menționat că instrucțiunile au fost date celor care se ocupă de paza ostaticilor, după ce Israelul a salvat patru dintre cetățenii săi capturați în atacurile Hamas din 7 octombrie, dintr-o tabără de refugiați din Gaza, în iunie, potrivit Newsweek.com.

Israelul a fost acuzat de potențiale crime de război în timpul operațiunii de salvare, care a dus la moartea a cel puțin 274 de palestinieni, conform oficialilor din domeniul sănătății din Gaza.

„Să fie clar pentru toată lumea că, după incidentul din Nuseirat, au fost emise noi instrucțiuni pentru Mujahideen însărcinați cu paza prizonierilor,” a spus Ubaida.

„Aceste instrucțiuni specifică modul de gestionare a situației dacă armata de ocupație se apropie de locația unde sunt ținuți prizonierii.”

Declarația vine la o zi după ce Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au spus că au recuperat trupurile a șase ostatici, inclusiv un israeliano-american, dintr-un tunel din orașul Rafah, în sudul Fâșiei Gaza. Decesele au declanșat greve și proteste în toată Israelul luni, în timp ce demonstranții au pus presiune pe prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu pentru a ajunge la un acord de încetare a focului imediat care ar aduce acasă ostaticii rămași.

Ubaida a învinuit guvernul israelian pentru moartea ostaticilor, spunând în declarația sa: „Insistența lui Netanyahu de a elibera prizonierii prin presiune militară, în loc de a încheia un acord, înseamnă că vor fi returnați familiilor lor în giulgiuri. Familiile lor trebuie să aleagă dacă îi doresc morți sau vii.”

În cadrul unei conferințe de presă de luni, Netanyahu a respins apelurile de a ajunge la un acord de încetare a focului în lumina morții ostaticilor și a reiterat că războiul de 11 luni din Gaza poate lua sfârșit doar odată ce Hamas este eradicat din Gaza.

„Ce mesaj ar trimite Hamasului... Să ucizi ostatici și vei obține concesii?” a spus liderul israelian reporterilor.

Președintele Joe Biden a lucrat timp de luni de zile pentru a asigura un acord de încetare a focului care să permită atât o pauză în lupte, cât și eliberarea ostaticilor rămași sub controlul Hamas. Casa Albă a fost presată de unii legislatori progresiști cu privire la modul în care a gestionat războiul din Gaza. Vicepreședintele Kamala Harris, candidatul prezidențial democrat, a fost presată de activiștii pro-palestinieni să ia în considerare un embargo de arme asupra Israelului dacă va fi aleasă în funcție în noiembrie.

Biden a declarat luni reporterilor că Netanyahu nu face suficient pentru a ajunge la un acord de eliberare a ostaticilor și la o încetare a focului.

Oficialii din domeniul sănătății din Gaza spun că peste 40.000 de palestinieni au fost uciși de când Israelul și-a lansat răspunsul militar la atacurile din 7 octombrie. Cel puțin 1.200 de oameni au fost uciși în atacurile Hamas, iar Israelul a declarat că peste 250 de alți oameni au fost luați ostatici. În timpul unui armistițiu de o săptămână din noiembrie anul trecut, 105 ostatici au fost eliberați în schimbul unor prizonieri palestinieni aflați în custodia israeliană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Adrian Minune, umilit de patronul unui club din Vaslui. „Nu te supăra, ai greșit scena, băiatul meu”

2 Zece deputați din USR, PNL și AUR au anunțat că fac parte din noul Partid DREPT. Vlad Gheorghe (ex-USR), în discuții cu partidul pentru susținere la a…

3 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

4 Europa, 2024... Volkswagen ia în considerare pentru prima oară în istoria sa ideea de a închide uzine auto din Germania

5 Nouă ipoteză privind cauza distrugerii avionului F-16 ucrainean. Nu ar fi fost lovit de o rachetă Patriot