Hamas a lansat asupra Israelului peste 7.400 de rachete, dar Iron Dome a interceptat doar 1.100. Ce s-a întâmplat cu restul rachetelor

Hamas a lansat asupra Israelului peste 7.400 de rachete, dar Iron Dome a interceptat doar 1.100. Ce s-a întâmplat cu restul rachetelor

Guvernul israelian a anunțat că gruparea teroristă Hamas a lansat asupra Israelului peste 7.400 de rachete, din 7 octombrie și până în prezent. Dintre acestea sistemul Iron Dome a interceptat peste 1.100 de rachete.

Sistemul Iron Dome a interceptat doar o mică parte din rachetele lansate din Gaza FOTO EPA EFE

Sistemul Iron Dome a interceptat doar o mică parte din rachetele lansate din Gaza FOTO EPA EFE

Din cele peste 7.400 de rachete trase, 550 au fost lansări eșuate care au căzut în interiorul Fâșiei Gaza. Peste 400 de rachete au lovit „direct” Israelul, iar peste 1.100 au fost interceptate de Iron Dome, potrivit timesofisrael.com . Din datele furnizate de guvernul israelian, rămâne un „rest” de 5.350 de rachete.

Peste 5.400 de oameni au fost răniți în Israel de la începutul războiului, potrivit unui raport al Ministerul Sănătății.

Times of Israel notează că acestea ar putea fi rachete care au căzut „în câmp”, în zone nepopulate, dar guvernul israelian nu a adus date suplimentare în acest sens.

Sistemul antirachetă israelian Iron Dome este, în esență, un sistem C-RAM (Counter Rockets, Artillery, Mortars), destinat cu precădere interceptării rachetelor cu rază scurtă de acțiune (de tip Katiușa) ori a proiectilelor de artilerie clasică (obuze sau mortiere).

Procesul de interceptare a rachetelor sau obuzelor de către Iron Dome este cvasi-automatizat: în momentul când un astfel de proiectil apare pe radarele Iron Dome, unitatea de comandă a bateriei analizează traiectoria proiectilului și „decide” dacă ținta „merită” să fie interceptată sau nu.

Sistemul Iron Dome e dotat cu radare extrem de sensibile , care pot detecta eventuale pericole de la distanțe cuprinse între 4 și 70 de kilometri.

De asemenea, sistemul poate prezice traiectoria și punctul de impact. Un centru de control procesează aceste informații și se conectează la un lansator care trage o rachetă pentru a distruge proiectilul.

Sistemul este conceput să răspundă numai atunci când există, cu adevărat, o amenințare și rachetele sau mortierele urmează să lovească zone populate.

Dacă se calculează că o rachetă va ateriza în zone nepopulate, atunci sistemul nu se activează, tocmai pentru a nu irosi proiectilele.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!