Halep – Rodionova, astăzi, la Hong Kong: explicația netelevizării meciului și soluția vizionării online

Halep – Rodionova, astăzi, la Hong Kong: explicația netelevizării meciului și soluția vizionării online

Cine a celebrat ridicarea suspendării Simonei Halep de către TAS, în luna februarie, crezând că 2024 va marca revenirea triumfală a româncei în circuitul feminin a trăit, din păcate, o mare deziluzie, ulterior.

Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul

Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul

Pentru că, între timp, constănțeanca de 33 de ani a avut un meci și jumătate! Primul a fost pierdut cu Paula Badosa, la Miami, pe 17 martie, iar al doilea s-a încheiat cu abandonul Simonei, în fața americancei McCartney Kessler, la Paris. pe 15 mai.

Astăzi, după o așteptare de 140 de zile, cauzată de multiple probleme medicale, Halep (1.130 WTA) va reveni, în sfârșit, pe teren. Meciul ei din turul I, la Hong Kong, o va pune față în față cu australianca Arina Rodionova (34 de ani, 114 WTA). Partida va începe nu mai devreme de ora 13.30, ora României.

În mod cert, Halep – Rodionova ar fi fost un meci cu potențial mare de rating pentru un post TV. Doar că această confruntare nu va fi transmisă de niciun canal din România! Iar explicația netelevizării meciului e una tristă. Pe scurt, turneul de la Hong Kong, de categoria WTA 125, un Challenger de fapt, e atât de mic, încât niciun post TV nu s-a gândit să achiziționeze drepturile de transmisie! De altfel, pe vremuri, Halep n-ar fi participat niciodată la o asemenea competiție. Acum însă, cu doar un meci și jumătate în ultimele 25 de luni și refuzată la marile întreceri din cauza suspendării pentru dopaj, Halep a fost nevoită să meargă la Hong Kong.

Decizia româncei e una foarte bună! Pentru că, dacă vrea să revină, într-adevăr, în elita tenisului feminin, Halep e obligată să o ia de jos. De foarte jos! De la nivelul unor astfel de competiții, precum cea de la Hong Kong. De altfel, încă din mai 2024, Adevărul a intuit că Halep va ajunge aici, publicând o analiză amplă intitulată „Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei“.

Livesteam WTA, gratis

Vestea bună pentru fanii Simonei e că, inclusiv fără o transmisie TV de către un post românesc, meciul ei cu Rodionova poate fi urmărit live. Prin intermediul site-ului WTA care oferă transmisii online pentru turneele mici, de categoria WTA 125. Printre ele și întrecerea de la Hong Kong. Cei care vor să vadă, astăzi, meciul Halep – Rodionova trebuie să-și facă, gratis, un cont aici.

Un turneu prea mic pentru Digi Sport

De obicei, foarte multe dintre turneele de tenis se văd în România, la Digi Sport 2. Acest post a cumpărat „la pachet“ drepturile pentru foarte multe întreceri, dar vorbim despre competiții mari. La Hong Kong, avem un turneu de liga a doua a tenisului feminin. De obicei, astfel de competiții nu prezintă interes pentru publicul din România.

Prezența Simonei Halep, la Hong Kong 125, a fost surprinzătoare și constănțeanca și-a anunțat intenția de a merge în Asia cu vreo 50 de zile înainte de startul competiției. În acel moment însă, nu exista garanția că Simona va și merge, la Hong Kong. Ulterior însă, scăpată de accidentări, românca a luat decizia de a face această lungă călătorie în Asia.

Învingătoarea meciului Halep – Rodionova o va întâlni, în turul II, pe rusoaica Anna Blinkova (26 de ani, 78 WTA).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Geoană / Rusia

2 „Șeful unității anti Israel de la Teheran s-a dovedit agent Mossad”

3 Polițist de provincie cu două vile, două apartamente, opt case de vacanță, terenuri, spațiu comercial, Porsche Cayenne

4 Voi ați citit povestea asta?

5 În sutien pe stradă? / Revine moda „dezbrăcate”?