Halep, revoltată de dublul standard din tenis: Simona, primul comentariu despre cazul lui Sinner de dopaj

Halep, revoltată de dublul standard din tenis: Simona, primul comentariu despre cazul lui Sinner de dopaj

Simona Halep (32 de ani, 1.135 WTA) a primit foarte multe critici, unele dintre ele justificate, după ce a ajuns în prim-planul unui caz de dopaj. Chiar dacă, într-un final, Tribunalul de Arbitraj Sportiv a validat apărarea româncei, bazată pe contaminare, rămâne, oricum, marea greșeală a Simonei de a se debarasa de oamenii ei de încredere, pentru a se lăsa orbește pe mâna lui Patrick Mouratoglou.

Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul

Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul

Dincolo de acest amănunt însă, când vedem cum Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a tratat un alt caz de dopaj, de asemenea explicat prin contaminare, devine evident faptul că există un dublu standard urât mirositor în tenis. Adevărul a și demonstrat acest lucru, punând în oglindă cazurile Halep și Sinner.

Apărută, astăzi, la inaugurarea Berceni Arena, Simona a vorbit, în premieră, despre ce a pățit ea, după ce a picat un test antidoping și cum a fost tratat Jannik Sinner, după două teste picate!

Ce a declarat Simona Halep?

*Nu cred că e vorba de apărare (n.r. – în cele două cazuri). Cred că e vorba de ceva foarte clar şi vizibil. S-a judecat total diferit, iar eu am avut foarte mult de suferit. Am aşteptat enorm, ceea ce nu mi se pare deloc corect.

*Cred că toţi sportivii ar trebui să aibă aceeaşi judecată şi să fie trataţi la fel, indiferent că sunt numărul 1 sau numărul 200. Nu mi se pare corect ce s-a întâmplat. E un subiect pe care aş vrea să-l las în urmă şi să-mi văd de viaţă în continuare pentru că viaţa e frumoasă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce e pe litoral / Mașini răsturnate, plaje devastate și sute de pompieri mobilizați

2 Schimbare radicală, după doi ani și jumătate / Ce face acum ucraineanca ajutată cu 200 de lei într-o benzinărie din România

3 De la București la Brașov, pe autostradă. Când ar putea fi gata drumul de mare viteză

4 „Profită că nu înțelegem alfabetul lor” / Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia

5 O expertă româncă din SUA propune o soluție care i-ar opri pe ruși să mai atace Ucraina. „Mă tem că mulți vor să-i pună pe masă viitorul”