Halep, primul meci câștigat după 2 ani: Simona e în optimi, la Hong Kong. Știm cu cine va juca în turul următor

Halep, primul meci câștigat după 2 ani: Simona e în optimi, la Hong Kong. Știm cu cine va juca în turul următor

Să o vezi pe Simona Halep jucând tenis a ajuns o raritate! Miercuri, în turul I la Hong Kong, constănțeanca a disputat doar a treia partidă în circuitul feminin din 29 august 2022 încoace! Ceea ce spune totul despre dauna ireparabilă pe care suspendarea pentru dopaj a provocat-o pentru fosta ocupantă a locului 1 mondial.

Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul

Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul

Pe vremuri, „Simo“ nici n-ar fi luat în considerare o participare la Hong Kong, la o întrecere de categoria WTA 125. Astăzi însă, la 33 de ani și ajunsă pe locul 1.130 în lume, ea a fost nevoită să o ia de jos, într-o tentativă de a-și relansa cariera. Prima adversară? Australianca Arina Rodionova (34 de ani, 114 WTA), cu 28 de victorii și 27 de înfrângeri în acest an.

Startul partidei a fost entuziasmant pentru Halep care s-a dus la 2-0 și a făcut, ulterior, o veritabilă demonstrație de forță, luând setul cu scorul de 6-2, după doar 31 de minute. Din păcate, în actul secund, s-a văzut că, deocamdată, condiția fizică lipsește în cazul româncei. Fiindcă Rodionova s-a distanțat la 3-0 și 4-1 și, chiar dacă Halep a revenit admirabil (4-4), australianca și-a adjudecat ultimele două game-uri: 6-4 în 43 de minute.

Decisivul a început bine pentru Simona. Cu un break. A urmat însă un duel pe muchie de cuțit, în care cele două sportive au mers „bară la bară“. Din fericire, câștig de cauză a avut Halep, care și-a adjudecat victoria, după 2 ore și 8 minute, scor 6-2, 4-6, 6-4. E primul succes înregistrat de Simona din 17 august 2022 încoace, când a bătut-o pe Potapova în primul meci jucat, la Cincinnati!

Urmează duelul cu o rusoaică de 26 de ani

În optimile de la Hong Kong, Halep o va întâlni pe rusoaica Anna Blinkova (26 de ani, 78 WTA), o jucătoare cu doar 12 victorii în 38 de partide disputate în 2024. Va fi prima întâlnire directă pentru cele două jucătoare. Partida se va disputa, joi, nu mai devreme de ora 11.30, ora României. Turneul de la Hong Kong nu e televizat în România, dar poate fi urmărit online, după cum Adevărul a explicat aici.

Mai departe, în sferturi, învingătoarea meciului Halep – Blinkova va întâlni câștigătoarea partidei Navarro (8 WTA) - Birrell (146 WTA).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițist de provincie cu două vile, două apartamente, opt case de vacanță, terenuri, spațiu comercial, Porsche Cayenne

2 Noi dezvăluiri despre Geoană / Rusia

3 „Șeful unității anti Israel de la Teheran s-a dovedit agent Mossad”

4 În sutien pe stradă? / Revine moda „dezbrăcate”?

5 Pensiunea „La Nea Vasile” din Vaslui, „o fraudă bancară de proporții”