Halep, mister deslușit după cazul Sinner: Simona, batjocorită, exact cum au spus Mouratoglou și Becker
Decizia mușamalizării cazului Sinner ne arată și mai bine la ce s-a referit Patrick Mouratoglou când, exasperat de suspendarea lui Halep, a oferit o declarație care a făcut înconjurul lumii, la vremea respectivă.
Halep e îndreptățită să fie furioasă, văzând ce s-a întâmplat într-un alt caz de dopaj. FOTO: Arhiva
„ITF (n.r. – Federația Internațională de Tenis), cu ajutorul ITIA, continuă campania incredibilă de hărțuire a Simonei. Probabil, vor să arate lumii că valorează ceva (n.r. – reprezentanții ITIA). Marea majoritate a jucătorilor depistați pozitiv, în ultimii ani, sunt victimele contaminării. Unde sunt adevărații dopați? Joacă în continuare!“.
La ce s-a referit Mouratoglou, de fapt? La jucătorii care recurg la metoda numită „dopajul legal“. Concret, termenul original, în engleză, e „Therapeutic Use Exemptions“.„TUE“, pe scurt. Și e prevăzut în codul WADA. Pe înțelesul tuturor, vorbim despre o scutire medicală. Care îți permite să iei medicamente, care conțin substanțe interzise, pentru a trata diverse probleme de sănătate / accidentări. Pe lista celor care au recurs la „dopajul legal“ apar nume grele, precum Serena Williams, Rafael Nadal sau Petra Kvitova.
Simona, prea mică
Nu doar Patrick Mouratoglou a venit cu acuze grave, după suspendarea Simonei pentru dopaj. Și legendarul Boris Becker a lăsat de înțeles că, în cazul româncei, s-a tăiat în carne vie pentru că vorbim despre o sportivă provenită dintr-o țară care nu prezintă interes comercial pentru tenisul mondial.
„Am auzit că se folosesc și măsuri diferite. Jucătorilor din anumite țări li se spune sau sunt informați că urmează un test antidoping. Nu vreau să dau numele jucătorilor și țărilor acum, dar e un <<secret cunoscut>> de toată lumea că se aplică standarde duble. Bineînțeles, acest lucru nu e acceptabil. Toată lumea trebuie să fie tratată în mod egal. Fie că e vorba de un nume mare sau de un jucător din America, România, Germania sau Serbia. E singura modalitate de a scăpa de <<oile negre>>. Cred că există semnificativ mai multe <<oi negre>> decât știm cu toții“, a spus neamțul pentru Eurosport.
În fine, astăzi, după ce a explodat cazul Sinner, jucătorul american de tenis, Tennys Sandgren (33 de ani, 335 ATP), a avut o reacție acidă pe platforma X. Concret, Sandgren a scris, la rândul său, că nimeni n-a avut curajul de a se atinge de Sinner din motive comerciale / financiare.
„ATP are grijă de cei care produc bani. E bine pentru business, e rău pentru transparență și integritate“, a scris Sandgren.
Sursa: adevarul.ro