Halep merită un tratament cu puțină decență: Detaliul care le scapă celor care o lovesc acum
Cu siguranță, în următoarea perioadă, Halep va fi atacată vehement. De altfel, am asistat la atacuri sub centură la adresa ei, încă de când a apărut acest caz în mass-media.
Simona Halep, în cea mai dificilă etapă a carierei. FOTO: Arhiva Adevărul
Cei care procedează așa ar trebui să citească însă ce a declarat Travis Tygart, șeful antidoping-ului american (USADA): „De reținut un aspect-cheie: fiecare sportiv e nevinovat, până când toate căile legale au fost epuizate și au dovedit că acel om, într-adevăr, a trișat. Cred că e tare nedrept ca un sportiv să fie etichetat drept <<trișor>> înainte ca procesul său să ajungă la final. De altfel, noi, în SUA, mergem pe <<prezumția de nevinovăție>>, în cazul tuturor sportivilor, inclusiv a celor care pică și proba B, până când dosarul lor e finalizat. Aici, mă refer la tot ce înseamnă procesul în sine, judecarea Apelului și verdictul venit de la Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS). Până n-avem toate aceste decizii, nu ne permitem să punem sub semnul întrebării performanțele și rezultatele unui sportiv“.
Și ar mai fi ceva de luat în calcul: performanțele Simonei în tenis au fost obținute în timp ce ea era testată și retestată în circuitul WTA! Așadar, nu există nicio dovadă că ea ar fi făcut ceva necurat până în momentul testului picat, la New York, în august 2022. Și merită să amintim aici, pe scurt, bornele fantastice din cariera lui „Simo“, o sportivă formidabilă care ne-a oferit niște momente imense de bucurie:
*A ocupat locul 1 mondial, timp de 64 de săptămâni. Dintre care de 48 de săptămâni, la rând.
*A rezistat în Top 10, fără întrerupere, între 27 ianuarie 2014 şi 9 august 2021. Adică, de şapte ani şi jumătate. Vorbim despre o longevitate aproape nemaiîntâlnită, în tenisul feminin de astăzi.
*A câștigat 24 de trofee WTA și a avut și 18 finale pierdute.
*Palmaresul ei la turneele de Grand Slam e unic pentru tenisul feminin românesc: două trofee cucerite la French Open 2018 și Wimbledon 2019, plus trei finale jucate la French Open 2014, 2017 și Australian Open 2018. La acest bilanț, se adaugă și patru semifinale de Grand Slam, plus șapte sferturi.
Prin comparație, acum suntem în extaz când Sorana Cîrstea atinge, în premieră pentru ea, sferturile US Open.
Sursa: adevarul.ro