Halep, dopată. Straniul caz al suplimentului contaminat. Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona în 2022
Gazeta Sporturilor a vizitat sediul companiei canadiene care a produs suplimentul nutritiv pe care Simona Halep a dat vina pentru dopaj. Reporterii ziarului au stat de vorbă cu Kostas Koveos, unul dintre frații care dețin firma Schinoussa, care a făcut - destul de iritat - mai multe afirmații despre cazul româncei.
Frații Koveos, patronii fabricii Schinoussa, alături de doi fotbaliști canadieni. Foto Instagram
Acesta spune că suplimentul indicat de Simona Halep pentru contaminarea cu Roxadustat este curat, dar s-a încurcat în declarații. ”Doctorul Alvarez (n.r. profesorul angajat de echipa româncei să găsească sursa contaminării) a făcut niște teste îndoielnice, dacă i-ați citit documentarea. Am vorbit cu avocații de la ITIA și ne-au spus să nu vorbim cu nimeni. În documentul de 126 de pagini, numele noastre au fost anonimizate.
E foarte interesant că oamenii au ajuns să știe cine suntem dacă identitatea noastră a fost scoasă din dosar… Iar informația a apărut în România, ceea ce înseamnă că sursa este din România. Avocații noștri ne-au spus că rolul nostru se oprește la procesul de la ITIA. Dacă ea (n.r. - Halep) dorește să facă apel, e treaba ei”, a punctat Kostas Koveos.
Apoi, patronul fabricii Schinoussa, din Toronto, s-a încurcat în declarații când s-a referit la suplimentul nutritiv care ar fi fost contaminat cu Roxadustat, în dialogul cu reporterul GSP:
- Îmi puteți arăta produsul respectiv despre care s-a spus că a fost contaminat?
- Nu-l avem. Acel supliment a fost produs în 2018.
- Și care e perioada de garanție a lui?
- Trei ani. Ea l-a folosit în…
- 2022.
- (Pare încurcat) A fost produs în 2018 și apoi ne-am oprit să-l mai producem pentru că nu mai era un produs pe care voiam să-l vindem.
- Dar ea l-a luat patru ani mai târziu…
- A fost produs din nou.
- Potrivit testelor dumneavoastră, produsul acela nu avea nicio problemă…
- (Devine iritat) Potrivit testelor făcute de ITIA, nu potrivit testelor noastre! Produsul nu conținea niciun Roxadustat! Găsiți totul în dosarul de 126 de pagini. Asta ne-au spus avocați să le spunem tuturor. Citiți dosarul! Acolo e decizia finală. Noi nu avem nicio legătură cu povestea asta. Nu suntem vinovați!
- Deci produsul a fost făcut până în 2018…
- Nu știu. Vorbiți cu John (n.r. - fratele său)!
- De ce nu se mai fabrică acel produs Keto MCT?
- Avem alte formule noi pentru el. Acum comercializăm un produs care conține doar pudră din ulei de nucă de cocos. Avem alte suplimente care conțin colagen.
- Vechiul produs conținea ingrediente din China…
- Nu vă pot spune nimic mai mult.
Sursa: adevarul.ro