Halep, batjocorită, comparativ cu Sinner: Kyrgios, revoltat de soluționarea celor două cazuri de dopaj

Halep, batjocorită, comparativ cu Sinner: Kyrgios, revoltat de soluționarea celor două cazuri de dopaj

Tenisul, supranumit cândva, „sportul-alb“, și-a „pătat“ reputația, în ultimii ani, cu niște scandaluri urât mirositoare.

Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul

Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul

A fost, mai întâi, excluderea lui Novak Djokovici, un sportiv perfect sănătos, de la Australian Open 2022, pe motiv că acesta a refuzat vaccinarea anti-COVID! Apoi, au venit cele două scandaluri ultramediatizate de dopaj, cu Simona Halep și Jannik Sinner în prim-plan. Ele au evidențiat un dublu-standard revoltător în tenis!

Dacă sportiva din România a fost nevoită să stea aproape un an și jumătate pe tușă, pentru a primi un verdict final în cazul ei, în schimb, la Jannik Sinner totul s-a judecat pe repede înainte și asta fără ca liderul mondial să primească o zi de suspendare! Adevărul a pus cele două cazuri în oglindă aici, iar concluziile vorbesc de la sine despre cum Halep a fost batjocorită, pur și simplu.

De aceeași părere e și australianul Nick Kyrgios, cândva cel mai bine clasat sportiv din țara sa în circuitul masculin. Potrivit Eurosport, Kyrgios și-a exprimat, încă o dată, nemulțumirea vizavi de felul în care Sinner a fost scos basma curată după un caz șocant de dopaj.

Ce a spus Nick Kyrgios pentru ESPN?

*Cred că susțin, cu argumente, fiecare cuvânt. Tot ceea ce spun pe rețelele de socializare trebuie să susțin. I-am văzut pe mulți dintre prietenii mei, trecând prin cazuri de dopaj și fiind suspendați. Am văzut jucători precum Simona Halep și alții și se pare că, de fiecare dată când apare un nou caz, există întotdeauna un proces diferit pentru diferiți jucători.

*Nu e nimic personal împotriva lui Sinner. Știu cât de important e (n.r. – pentru tenis). E unul dintre cei mai mari jucători de tenis pe care îi avem acum... și știu cât de important va fi el în următorii 15 ani. Nu neg nimic din toate acestea. N-am nimic personal împotriva lui. Dar, dacă te uiți la Jenson Brooksby... jucători cărora li s-a luat un an de carieră... Nu cred că e corect și egal pentru restul circuitului.

*Am fost testat la hotelul meu, acum două zile. Suntem testați în mod constant. Acesta e un sport pe care l-am practicat toată viața. Vreau doar condiții echitabile pentru toată lumea. Dacă terenul de joc nu e același pentru toată lumea, pierzi integritatea sportului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 “Am anunțat Apele Române, au zis să le trimit poze” / O plajă din Neptun plină de oameni a fost inundată

3 Ianis Hagi, stop joc / S-a aflat motivul pentru care tricolorul nu mai are voie să intre în vestiarul lui Rangers

4 De ce arestarea șefului Telegram îi dă frisoane lui Elon Musk

5 Belarusul se pregătește să atace Ucraina?