Guvernul a abrogat hotărârea prin care Hotelul Triumf trecea din administrarea RA-APPS în cea a MAE

Guvernul a abrogat hotărârea prin care Hotelul Triumf trecea din administrarea RA-APPS în cea a MAE

Guvernul a adoptat o hotărâre pentru abrogarea HG 1.011/2016 prin care Hotelul Triumf din București a trecut din administrarea Regiei Autonome "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS) în cea a Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

 Noua hotărâre a fost aprobată miercuri, fiind publicată vineri în Monitorul Oficial.

Conform notei de fundamentare a noii hotărâri, care a fost publicată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului (SGG), prin HG 1.011/2016 s-a aprobat transmiterea imobilului "Hotel Triumf" din domeniul public al statului și din administrarea RA-APPS în administrarea MAE.

În nota de fundamentare se mai spune că RA-APPS a realizat investiții din fonduri proprii la Hotelul Triumf în valoare de 818.959,44 lei, în perioada în care deținea dreptul de administrare asupra imobilului.

"Aceste investiții au constat în proiectare și studii de fezabilitate efectuate în perioada 2005 — 2006 în sumă de 716.771,08 lei, modernizarea Hotelului Triumf — proiect înlocuire centrală termică în sumă de 95.888,36 lei efectuat în anul 2009 și proiect pentru construcție din PVC-termopan în suma de 6.300 lei efectuat în anul 2010. Investițiile realizate nu au fost incluse în Hotărârea Guvernului nr. 1.011/2016, situație ce a condus la imposibilitatea efectivă a transferării imobilului", se precizează în nota de fundamentare.

Totodată, RA-APPS a transmis MAE valoarea investițiilor și s-a solicitat comunicarea modalității agreate de minister, prin care acestea vor fi achitate regiei, însă, până în prezent, situația nu a fost clarificată, protocolul de predare — primire nefiind încheiat.

Potrivit unei note comune a MAE și a RA-APPS, înregistrată la SGG pe 9 iunie, preluarea efectivă a imobilului de către MAE nu a fost posibilă, din cauză că nu au fost identificate fondurile necesare pentru asigurarea conservării, mentenanței și pazei imobilului. Totodată, MAE "nu poate dispune de folosința clădirii pe o perioadă de cel puțin 2-3 ani, utilizarea acesteia fiind posibilă numai după efectuarea de investiții majore", se arată în documentul citat.

De asemenea, în nota comună se precizează că "realitățile momentului nu recomandă schimbarea utilității clădirii, care are un hotel-restaurant și un teren de sport cu o foarte bună poziționare".

Activitatea RA-APPS Sucursala Triumf ar fi oprită în cazul predării imobilului, se mai arată în nota de fundamentare, precizându-se, totodată, că "RA-APPS dorește utilizarea imobilului Hotel Triumf în sistem hotelier".

Anul trecut, s-a vehiculat de mai multe ori că Hotelul Triumf ar urma să fie dat Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Însă, pe 29 decembrie 2016, Guvernul Cioloș a adoptat o hotărâre prin care a decis transmiterea Hotelului Triumf în administrarea MAE. El a mai afirmat că MAE a solicitat Hotelul Triumf având în vedere că actualul sediu central al ministerului are "risc seismic ridicat".

AGERPRES


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri