Guvernatorului regiunii Transcarpatia a fost demis

Guvernatorului regiunii Transcarpatia a fost demis

Guvernul ucrainean a aprobat demiterea guvernatorului regiunii Transcarpatia, Viktor Mikita, în contextul unui val de remanieri din sânul administraţiei statului.

Viktor Mikita fostul guvernator al regiunii Transcarpatia/ FOTO:X

Viktor Mikita fostul guvernator al regiunii Transcarpatia/ FOTO:X

Guvernul ucrainean a aprobat demiterea guvernatorului regiunii Transcarpatia (Zakarpattia), Viktor Mikita, conform unui anunţ făcut pe vineri de Taras Melniciuk, reprezentantul guvernului în parlament. Decizia urmează să fie validată de preşedintele Ucrainei, scrie The Kyiv Independent.

Această schimbare vine în contextul unei ample remanieri guvernamentale, care a inclus demisia mai multor miniştri şi oficiali de rang înalt, scrie publicaţia.

Melniciuk nu a oferit detalii despre motivele acestei decizii şi nu a specificat dacă Mikita va primi un nou post în administraţia de stat.

Speculaţiile cu privire la schimbări au apărut încă din luna iunie, când s-a sugerat că Mikita ar putea prelua un rol în cadrul biroului prezidenţial după mutarea lui Oleksii Kuleba într-o funcţie ministerială. Kuleba a fost recent numit vicepremier şi ministru pentru dezvoltarea comunităţilor şi teritoriilor.

Demiterea lui Mikita a fost anunţată în aceeaşi zi în care forţele de ordine au percheziţionat sediul consiliului local din Ujgorod, centrul regional al regiunii Transcarpatia.

Ancheta vizează presupuse cereri de mită în valoare de 15.000 de dolari din partea unor oficiali locali pentru eliberarea unor autorizaţii de construcţie. Până în prezent, nu există indicii că aceste evenimente ar fi legate între ele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Un jeg de om!” / Jurnalista Alina Alexoi de la TVR a fost suspendată internațional pentru jignirea gimnastei Ana Maria Bărbosu

2 „Mama mea este la Templieri, care nu este o lojă masonică, nu face parte din masonerie. Este… nici nu știu cum să-i zic...”

3 „Pune ceva pe tine! Poți să ieși așa pe stradă?” / Doar a coborât din avion la Veneția și a devenit virală

4 O bătrână din România a folosit o bucată de chihlimbar evaluată la un milion de euro ca opritor de ușă, timp de zeci de ani

5 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare