Grindeanu: La începutul lunii iunie se termină tot tronsonul II al Drmului Expres Craiova - Piteşti

Grindeanu: La începutul lunii iunie se termină tot tronsonul II al Drmului Expres Craiova - Piteşti

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, luni, că recepţia lucrărilor la primul lot din al doilea tronson al Drumului Expres Craiova- Piteşti, ce cuprinde centura ocolitoare a oraşului Balş, va fi dat în folosinţă pe 21 aprilie, iar la începutul lunii iunie vor fi încheiate lucrările şi la al doilea lot din acelaşi tronson ce include un pod peste râul Olt şi permite ocolirea municipiului Slatina.

"Am venit aici pentru că vor începe procedurile de recepţie astfel încât în 21 aprilie să încheiem această etapă pe lotul I. (...) Deci (la începutul lunii iunie n.red.) se termină tot tronsonul II", a declarat Sorin Grindeanu, într-o vizită şantierul de pe tronsonul II al Drumului Expres Craiova - Piteşti.

Reprezentanţii constructorului de pe tronsonul II al Drumului Expres Craiova - Piteşti au arătat că pe al doilea lot din acest tronson lucrările se vor încheia la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie, astfel încât să poată fi dat în folosinţă şi lotul ce permite ocolirea municipiului Slatina.

Ministrul Transporturilor a menţionat că pe tronsonul II al Drumului Expres Craiova - Piteşti constructorul este în grafic cu lucrările.

"Cel care a făcut şi face tronsonul II (al DEx Craiova - Piteşti n.red.) e în grafic şi chiar înainte de grafic şi merită felicitat, cum mai sunt exemple. Se merge foarte bine pe Sibiu - Piteşti, pe lotul de la Sibiu la Boiţa, care ar avea termen undeva la jumătatea anului viitor, iar eu sunt optimist că îl vor da în circulaţie de la sfârşitul acestui an, ceea ce e un lucru de asemenea foarte bun, e vorba de lotul 1 Sibiu - Boiţa, intrarea spre Valea Oltului. Deci există exemple şi de companii care se înscriu în ceea ce s-au angajat, în termene, chiar mai repede", a adăugat Sorin Grindeanu.

Primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea, a punctat importanţa DEx Craiova - Piteşti pentru localitate, atât în ce priveşte decongestionarea traficului, cât şi pentru atragerea investitorilor.

"Evident că este un lucru benefic pentru oraşul nostru, îl aşteptăm de mulţi ani de zile, poate de zeci de ani, deja devenisem şi subiectul glumelor pe internet, 'Balşul se consideră un oraş turistic, făceai trei ore ca să-l vizitezi'. Dar dincolo de glumă, sunt două aspecte foarte importante: pe de o parte traficul va fi descongestionat, pe de altă parte, pentru că suntem între două oraşe importante, doi poli industriali, Craiova şi Slatina, cred că vom deveni într-un final foarte atractivi pentru investitori, pentru că principala problemă a oraşului, dincolo de trafic, este crearea de noi locuri de muncă. Mulţumim constructorului, am avut o colaborare foarte bună cu ei şi sper ca acest drum să devină o realitate cât mai rapid", a spus primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea.

Drumul Expres Craiova - Piteşti este împărţit în patru tronsoane: tronsonul 1 traversează localităţile Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti, cu plecare din Craiova, şi are o lungime de 17,7 kilometri, va avea două pasaje şi şapte poduri, costă 76 milioane de euro fără TVA şi este executat de firma Tirrena Scavi SpA, din Italia.

Al doilea tronson trece prin localităţile Balş, Barza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina şi Valea Mare, are o lungime de 40 kilometri, va avea 10 poduri, inclusiv peste râul Olt, şi 5 pasaje, costă 217 milioane euro fără TVA şi este executat de Asocierea SA&PE Construct SRL-Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL- Consitrans SRL, din România.

Contractele pentru proiectarea şi execuţia tronsoanelor 3 şi 4 din Drumul Expres Craiova - Piteşti, care au în total 64 kilometri, au fost semnate cu Asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL, iar valoarea este de circa 1,3 miliarde lei, fără TVA. AGERPRES / (A, AS - autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dãdârlat)


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”