Grindeanu, complicele MAFIOȚILOR politici care l-au pus în scaun! Secretar de stat, martor al DNA, DEMIS după ce n-a spus „ce trebuia” în instanță!

Grindeanu, complicele MAFIOȚILOR politici care l-au pus în scaun! Secretar de stat, martor al DNA, DEMIS după ce n-a spus „ce trebuia” în instanță!

Ceea ce veți citi în continuare vă va îngrozi. Este dovada clară că acest guvern aflat la butoanele României este condus din umbră de mafioți politici. Și că noaptea ca hoții de la OUG 13 este o practică naturală. Face parte din ADN-ul lor. Pe 16 ianuarie 2017 Cătălin Rotea a fost numit de premierul României, Sorin Grindeanu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării. Ministerul lui Dragnea. Pe 1 februarie 2017, martorul Cătălin Rotea a lipsit din nou la procesul de corupție care-l vizează pe fostul ministru Darius Vâlcov. Instanța a dispus aducerea acestuia cu mandat de către jandarmi. Pe 16 martie 2017 este adus în instanță și-și menține declarația dată și la DNA. Ghinion pentru Vâlcov. Dar și ghinion pentru Rotea... Pe 27 martie 2017 Guvernul anunță că premierul Grindeanu l-a eliberat din funcție pe secretarul de stat Cătălin Rotea...

Personajele:

Sorin Grindeanu- prim-ministru al României. Care au fost criteriile după care a decis numirea lui Rotea în funcția de secretar de stat? Cine l-a propus? Care au fost motivele pentru care l-a demis? 

Cătălin Rotea- secretar de stat și martor-denunțător al DNA. Fost șef de cabinet al lui Darius Vâlcov la ministerul Finanțelor în momentul în care acesta a fost pus sub acuzare de DNA. 

Darius Vâlcov- fost ministru de Finanțe al României. Inculpat în mai multe dosare de corupție. Responsabil, au spus mai multe surse, cu programul economic al PSD. Mai mult, cică ar fi actuala mână dreaptă a lui Dragnea și are un birou în sediul PSD din Băneasa. De unde supervizează activitatea Guvernului Grindeanu în numele lui Dragnea.

Liviu Dragnea- președintele PSD. Cel care supervizează toate numirile în Guvernul Grindeanu.

Ce a declarat Rotea în instanță

Ce a declarat Rotea în instanță în procesul în care fostul ministru al finanțelor, Darius Vâlcov, este acuzat că a luat aproximativ un milion de euro șpagă, bani pe care i-a investit în City Hotel.

Judecătorul a vrut să știe cum s-au derulat lucrurile în cele două situații în care Rotea a intermediat tranșele din șpaga plătită de constructorul Sorin Păduraru lui Darius Vâlcov, constructorul având teama că facturile nu-i vor fi altfel plătite.

„Mi-a confirmat că pot să-i transmit lui Darius că a acceptat“

Rotea a avut o discuție în august 2014 cu Darius Vâlcov, la scurt timp după ce făcuse pasul de a lăsa în spate PNL pentru PSD (partid în care ajunsese și Darius Vâlcov).

„În august 2014, am discutat cu Vâlcov Darius în Slatina, în zona restaurantului Dolce Vita, despre faptul că trebuie să iau legătura cu Păduraru Sorin și să-i transmit acestuia că pentru o bună derulare a contractului cu Compania de Apă Olt ar fi bine ca acesta să accepte să-i dea inculpatului un comision de 10% din valoarea contractului încheiat cu CAO pentru lucrări de canalizare. Ulterior am vorbit cu Păduraru, cu care aveam o relație de prietenie, ne cunoșteam de mici, nu-mi mai amintesc exact unde am avut discuția, și i-am transmis ceea ce m-a rugat Darius“, a povestit Rotea, precizând că la acel moment Darius Vâlcov era senator, iar el nu avea nici o funcție. În luna următoare, însă, Darius Vâlcov primea funcția de ministru al finanțelor, iar Rotea pleca din Olt la București, ca director de cabinet al ministrului.

„Mi-a confirmat că pot să-i transmit lui Darius că a acceptat. La ceva timp, câteva zile, m-am întâlnit cu Darius Vâlcov și i-am spus că este de acord. Mi-a spus ca din acel moment să nu mai vorbim nimic despre această speță și să-l contactez pe Lucian Șulală. La solicitarea lui Sorin Păduraru am luat legătura cu Lucian Șulală, în septembrie 2014. I-am spus acestuia să vină cu mașina acasă la Sorin Păduraru. Eu eram cu mașina mea. Șușală Lucian a intrat cu mașina în curte și Sorin Păduraru i-a pus în portbagaj o geantă de culoare închisă. Din discuțiile ulterioare am înțeles că era vorba de sume de bani care reprezentau parte din comisionul promis. Nu mi-a precizat despre ce sume este vorba“, a relatat în continuare secretarul de stat.

După prima tranșă din șpagă, la sfârșitul iernii 2015, a urmat a doua tranșă, pe care Păduraru a achitat-o cu puțin înainte ca ministrul să fie reținut, iar scandalul tablourilor, lingourilor și sumelor de bani adunate de Vâlcov să uimească România.

„M-am întâlnit cu Sorin Păduraru la City Hotel și acesta mi-a spus să-l chem și pe Șușală. L-am contactat telefonic, ne-am întâlnit toți trei în parcare, ne-am urcat în autoturismul lui Șușală, eu în față și Păduraru în spate. Nu s-a derulat nici o discuție, ne-am plimbat câteva minute și la plecare Sorin Păduraru a lăsat pe bancheta din spate o geantă, fără să precizeze ce e în ea. Nu am purtat nici o discuție cu Păduraru și nu știu ce era în ea“, a precizat Rotea.

„Am vrut să-l protejez“

Răspunzând întrebărilor apărătorului ales, Rotea a elucidat și misterul omiterii lui Darius Vâlcov din denunțul formulat la DNA, la sfârșitul lunii aprilie 2015, ulterior numele fostului său șef apărând în declarația din mai 2015, dată tot în fața procurorilor. „Atunci am vrut să-l protejez pe Vâlcov, am crezut că pot să-l protejez“, a spus martorul, la replica avocatului – „Denunțându-l?“ venind imediat și răspunsul – „Am denunțat o faptă, nu o persoană!“.

La hotărârea de a formula denunțul în fața procurorilor, Rotea a ajuns după ce s-a consultat cu prietenul său din copilărie, Sorin Păduraru, amândoi ajungând la concluzia că „e bine să spunem adevărul“.






populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…