Greşeala pe care o facem cu toţii când aplicăm antiperspirantul

Greşeala pe care o facem cu toţii când aplicăm antiperspirantul

Multe persoane au obiceiul să de dea cu antiperspirant dimineaţa, înainte de a ieşi din casă, convinse fiind că pielea de la axilă are nevoie să „respire“ peste noapte. Medicul dermatolog Dee Anna Glaser, preşedinte şi membru fondator al Societăţii Internaţionale de Hiperhidroză, spune că momentul în care aplicăm antiperspirantul influenţează eficienţa lui pe parcursul zilei. Iar cel mai bun moment este seara, înainte de culcare, pentru că doar în acest fel lăsăm suficient timp de acţiune substanţelor care împiedică transpiraţia, susţine specialistul american.

„Pe timpul nopţii, pielea secretă o cantitate optimă de transpiraţie, atât cât să permită absorbţia eficientă a ingredientului activ din compoziţia antiperspirantului, care ajunge în canalele glandelor sudoripare“, explică dr. Dee Anna Glaser într-un interviu acordat publicaţiei americane The Huffington Post.

Pe de altă parte, când îl aplicăm dimineaţa, după ce facem duş, corpul secretă o cantitate prea mare de transpiraţie pentru a permite o bună absorbţie a substanţelor din antiperspirant, mai spune medicul.

Antiperspirantul aplicat seara ne va proteja la fel de mult peste zi dacă facem duş dimineaţa şi chiar dacă ne epilăm în zona axilelor. Prin urmare, nu este nevoie să-l aplicăm din nou la primele ore, pentru că efectul se menţine.

La fel de important precum momentul din zi în care folosim antiperspirantul este şi modul în care îl aplicăm. Una dintre reguli este ca pielea să fie curată şi uscată. Nu se recomandă aplicarea lui imediat după duş, când pielea este încă umedă (chiar dacă ne-am şters cu prosopul), pentru că apa împiedică absorbţia optimă a aluminiului - substanţa din compoziţia antiperspirantelor care ne fereşte de transpiraţie şi de mirosuri neplăcute.

O regulă la fel de importantă este să nu exagerăm cu stratul de antiperspirant întins pe piele. Două-trei aplicări repetate în sus şi în jos sunt suficiente pentru a oferi o protecţie îndelungată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Controverse după ce o cercetătoare s-a vindecat de cancer cu virusuri pe care le-a crescut singură în laborator. Mai multe reviste de specialitate au …

3 Condamnații penal Dan Diaconescu, Victor Micula Jr și Gigi Becali, locomotive în campania liderului extremist AUR, pe rețele de socializare și la post…

4 „Ești prost și îngâmfat” / „Ia apă în gură că faci praf! Javra dracului” / Scandal la România TV între Adriana Bahmuțeanu și Dumitru Dragomir

5 Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat dire…