Grătar cu bere sau grătar în bere? Nutriționistul Mihaela Bilic arată care sunt beneficiile marinării cărnii

Grătar cu bere sau grătar în bere? Nutriționistul Mihaela Bilic arată care sunt beneficiile marinării cărnii

Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie cum carnea la grătar poate fi mai sănătoasă și savuroasă prin marinare în bere sau vin.

Carnea marinată în bere sau vin este sănătoasă FOTO: Pixibay

Carnea marinată în bere sau vin este sănătoasă FOTO: Pixibay

„Grătar cu bere sau grătar în bere? Vă e teamă că o carne rumenită la grătar nu e atât de sănătoasă pe cat e de gustoasă? Aflați că putem bloca formarea de compuși aromatici toxici cu un pahar de vin sau bere… nu de băut, ci pentru marinat. În domeniul gătirii cărnii prin prăjire sau frigere pe grătarul cu cărbune există studii care ne confirmă că un grătar corect executat e de nerefuzat”, a scris Mihaela Bilic , pe Facebook.

Potrivt nutriționistului, un studiu privind influența marinării în vin versus marinarea în bere a cărnii arată că „după șase ore de marinare conținutul de amine aromatice testate prin cromatografie HPLC s-a redus cu 40% respectiv 88%, iar din punct de vedere senzorial carnea marinată în bere și apoi prăjită a întrunit cel mai ridicat scor de siguranță.”

„În ceea ce privește frigerea pe grătarul cu cărbune, unde există cel mai risc de formare a hidrocarburilor aromatice policiclice, un alt studiu a arătat că marinarea în bere pilsner, bere pilsner fără alcool și bere brună are efecte diferite, după cum urmează: berea brună a prezentat cel mai puternic efect inhibitor în ceea ce privește formarea HPA (68%), urmată de berea Pilsner fără alcool (36,5%) și în cele din urmă de berea Pilsner (29,5%)”, susține dr. Bilic.

Explicația este, susține nutriționistul Mihaela Bilic , efectul protector al flavonoizilor și a altor fitonutrienți prezenți în băuturile fermentate, „ceea ce argumentează că știința pusă în slujba nutriției vine cu soluții pentru ca oamenii să gătească nu doar savuros, ci și sănătos”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cât este de adevărat mitul refolosirii mâncării la „all inclusive”. Dezvăluirile a doi bucătari cunoscuți pe litoral

2 Cum a murit Avram Iancu, eroul tragic al moților. „Nu avea asupra lui, decât o năframă zdrențuită, fluierul și jalba”

3 Volkswagen și prăbușirea Germaniei

4 De citit / Adevărata problemă a economiei chineze

5 Chinezii au dat chix cu primul drum construit în România: Cum arată acum șoseaua cu o bandă pe sens ce trebuia să fie gata de acum un an și jumătate