Google ne datorează bani. Ce sume sunt în joc și cum îi putem obține de la gigantul tehnologic

Google ne datorează bani. Ce sume sunt în joc și cum îi putem obține de la gigantul tehnologic

Ca parte a unei înțelegeri legale, Google a fost de acord să plătească 23 de milioane de dolari utilizatorilor care au făcut clic pe un link de căutare între 2006 și 2013. Plățile individuale sunt estimate la mai puțin de 8 dolari.

image

Oricine a dat click pe un link cu un rezultat de căutare Google din octombrie 2006 până în septembrie 2013 are dreptul la o parte din despăgubirea de 23 de milioane de dolari pe care gigantul tehnologic a fost de acord să o plătească pentru a rezolva un proces colectiv.

Administratorii acordului au creat un site web pentru ca oamenii să poată depune cereri de despăgubire. Potrivit site-ului, plata individuală estimată se ridică la 7,70 dolari. Dar această cifră poate fluctua în funcție de numărul de persoane care fac cereri valabile, potrivit nytimes.com.

Google, care este deținută de Alphabet Inc. a acceptat înțelegerea în luna august. Acțiunea colectivă consolidată depusă în 2013 a acuzat compania că "stochează și divulgă în mod intenționat, sistematic și repetat" interogările și istoricul căutărilor utilizatorilor către site-uri și companii terțe.

Potrivit procesului, acest lucru a reprezentat o încălcare a legii privind protecția vieții private și o încălcare a promisiunii de confidențialitate pe care Google a făcut-o față de utilizatorii săi.

Procesul a susținut că interogările de căutare Google conțineau adesea informații sensibile și "personal identificabile", inclusiv "numele reale ale utilizatorilor, adresele, numerele de telefon, numerele cărților de credit, numerele de securitate socială, numerele conturilor financiare și multe altele, toate acestea crescând riscul de furt de identitate".

Google, care nu a recunoscut nicio abatere , trebuie, în cadrul acordului, să actualizeze pagina sa de întrebări frecvente și pagina "termeni cheie" pentru a dezvălui modul în care interogările de căutare pot fi partajate cu terți.

O instanță va decide dacă va aproba acordul în cadrul unei audieri care va avea loc pe 12 octombrie, potrivit site-ului administratorului cererii de despăgubire. Nu este clar când vor fi distribuite plățile. Chiar dacă instanța acordă aprobarea finală a acordului în octombrie, apelurile pot încetini procesul, potrivit unui anunț al administratorului de creanțe.

Utilizatorii care doresc să depună o cerere de despăgubire au termen până la 31 iulie pentru a-și trimite numele complet, adresa și o adresă de e-mail. Oricine dorește să se opună sau să fie exclus din tranzacție trebuie să trimită un formular prin poștă până la același termen limită.

Anul trecut, Meta, compania mamă a Facebook, a fost de acord să plătească 725 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces colectiv similar privind gestionarea datelor utilizatorilor.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…