Google Maps a „sabotat” Ucraina, dezvăluind date secrete ale armatei Kievului
Google Maps a dezvăluit date secrete despre apărarea Ucrainei. Pe hărțile sale actualizate, a evidențiat sistemele de arme ale Forțelor de Apărare.
Google Maps a dezvăluit date secrete despre apărarea Ucrainei/FOTO: Arhivă
Șeful Centrului de Combatere a Dezinformarii al Consiliului de Securitate al Ucrainei, Andriy Kovalenko, a raportat acest lucru pe Telegram, duminică, 3 noiembrie. Ofițerul nu a precizat ce sisteme au fost declasificate, însă a spus că rușii au fost pe fază și au văzut locațiile, pe care le-au împrăștiat rapid.
„I-am contactat (Google Maps – n.red.) pentru a remedia rapid acest lucru, dar este weekend. Nu e timp pentru asta... Ce e în neregulă cu lumea asta?”, a scris Kovalenko.
Google Maps au contactat Ucraina și au promis că vor remedia situația, scrie Dialog.ua .
Rusia a pedepesit Google cu cea mai mare amendă din istorie , de 20 de decilioane de dolari, după ce gigantul american a refuzat să restabilească conturile mass-media pro-Kremlin și de stat, a precizat site-ul de știri RBC.
Amenda s-a cumulat încă din 2020, când Google aduna penalități zilnice de 100 000 de ruble, sau 1.000 de dolari. Aceste amenzi s-au dulbat în fiecare săptămână, până s-a ajuns la amenda cu 37 de zerouri, sau 20,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000,000 de dolari.
YouTube, care este deținut de Google, a blocat mai mul teteleviziuni rusești de stat din cauza susținerii de către acestea a invaziei la scară largă a Ucrainei. Autoritățile de la Moscova au ripostat cu amenzi, dar nu au reușit să blocheze site-ul.
În iunie anul acesta, tot cu ajutorul Google Maps, utilizatorii au găsit drona submersibilă a marinei americane Manta Ray , scrie publicația BILD. Drona se regăsește în Port Wenham, care se află în apropiere de Los Angeles
Experții spun că dronele submersibile reprezintă viitorul războiului subacvatic. Spre deosebire de donele clasice, acestea pot acționa eficient, fără a pune viața umană în pericol, potrivit CNN .
SUA a folosit primele drone începând cu anii 1990, în conflictele cu Iran și Afganistan.
Sursa: adevarul.ro