Glume și ironii pe Internet privind Linia Wagner, fortificațiile construite de ruși în estul Ucrainei: Această tehnică a devenit inutilă din 1942
Rușii au început să construiască în Lugansk o linie de apărare, cunoscută sub numele de „linia de fortificații Wagner”, ceea ce a stârnit mai multe comentarii ironice pe rețelele de socializare. O astfel de metodă defensivă, folosită în Al Doilea Război Mondial și în perioada sovietică este în prezent considerată a fi complet inutilă.
FOTO: Captură Video
„Pe bune? Ăsta e șanț antitanc? N-am mai văzut așa ceva de pe vremea lui Saddam (Hussein)”, a declarat un internaut.
„Dacă te apuci să sapi un șanț în războiul modern, înseamnă că ai o mare problemă. Sunt de ajuns câteva tancuri cu o lamă de buldozer pentru a crea un culoar de trecere. Această tehnică (de apărare) a devenit inutilă undeva între iunie 1941 și aprilie 1942”, explică un alt utilizator, potrivit Digi24.
O fortificație de aproximativ 2 kilometri a fost construită în afara orașului Hirske, în estul Ucrainei. Zona este controlată de ruși, Imaginile au fost făcute publice de Maxar Technologies.
Fortificația a fost construită de grupul de mercernari Wagner și este formată din patru rânduri de piramide de ciment. Scopul acestei fortificații este de a opri tancurile ucrainene și alte vehicule militare să înainteze spre est. În spatele fortificației a fost săpat și un șanț, potrivit CNN.
Imaginile din satelit de la Agenția Spațială Europeană arată cum a fost săpat șanțul din spatele fortificației anti-tanc. Săparea acestui șanț s-a realizat în două părți. Prima parte a fost săpată dela data de 25 septembrie, în timp ce a doua secțiune a fost săpată de la începutul acestei luni.
„Un complex de fortificaţii este în curs de construcţie pe linia de contact, numită «linia Wagner»”, a declarat Evgheni Prigojin, apropiat Kremlinului, pe reţelele de social media ale companiei sale Concord, potrivit Agerpres.
Potrivit lui, „este vorba de o apărare pe mai multe niveluri”, dar nu a precizat lungimea acestei linii, nici locul exact al acesteia şi nici cât timp ar putea dura lucrările.
Prigojin (61 de ani) a remarcat între altele că această linie de apărare nu ar trebui să fie „necesară” în faţa armatei ucrainene, „simpla prezenţă a unităţilor Wagner pe linia frontului constituind deja un zid inexpugnabil”, în opinia sa.
Sursa: adevarul.ro