Globetrotter străin, uimit de ce a văzut la Sibiu: „Printre cele mai frumoase orașe din Europa“ VIDEO

Globetrotter străin, uimit de ce a văzut la Sibiu: „Printre cele mai frumoase orașe din Europa“ VIDEO

Un globetrotter francez, proprietarul unui canal de YouTube cu peste 300.000 de abonați, este de părere că un frumos oraș cu parfum medieval din România este printre cele mai frumoase din Europa.

Pe canalul său de „videoclipuri cinematografice” – Tourist Channel - vloggerul prezintă o filmare cu imagini surprinse din Sibiu: „Parfumul medieval al unui frumos oraș - unul dintre cele mai frumoase din Europa ”.

„Bună, sunt Sebastian, bine ați venit pe canalul Tourist Channel care vă va face să descoperiți cele mai frumoase locuri din Europa... Dorim să împărtășim cu voi diferite locuri, evenimente, festivități, colțuri de natură și multe alte lucruri frumoase pe care le putem găsi chiar lângă noi fără să ne dăm seama”, menționează respectivul globetrotter străin în descrierea de pe pagina sa de YouTube.

Orașul cu parfum medieval din România printre cele mai frumoase din Europa FOTO Shutterstock

Orașul cu parfum medieval din România printre cele mai frumoase din Europa FOTO Shutterstock

Videoclip cinematografic de travel

Aventura prin Sibiu pornește din Centrul Vechi înțesat de terase și continuă prin Piața Mare , apoi prin curtea interioară a Muzeului Brukentha l cu cochetele sale grădini.

Trebuie menționat că în comparație cu alte video, în care vloggeri străini sau români de travel obișnuiesc să vorbească despre ceea ce văd, le place sau le displace, filmarea postată în urmă cu trei luni despre Sibiu cuprinde doar pe alocuri câte o subtitrare explicativă. Astfel aflăm că ceea ce apare în imagini sunt: statuia baronului Samuel von Brukenthal , grădinile Muzeului Brukenthal ori Podul Minciunilor , dar fără alte detalii.

Centrul Vechi și Dumbrava Sibiului cu Muzeul Astra și comorile sale

În schimb, după plimbarea prin Centrul Vech i când aventura continuă prin Muzeul ASTRA , se menționează că acesta se regăsește la câteva minute de centrul orașului și cuprinde diferite tipuri de gospodării tradiționale vechi, din diverse zone ale țării. Se precizează și că este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, fiind amplasat într-un captivant peisaj din rezervația naturală „ Dumbrava Sibiului” .

Imaginile imortalizează nu doar istoricele gospodării țărănești (nelipsite din niciun itinerariu al vreunui ghid de travel Sibiu), ci și tradițiile și obiceiurile diferitelor zone, fiind surprinse o serie de ateliere cu meșteri și artizani oferind demonstrații pe viu: război de țesut, sculptură în lemn, pictură de icoane pe lemn, costume populare etc..

Nu lipsește nici inegalabila ceramică de Hurezi , inclusă în patrimoniul mondial UNESCO , ori vechile biserici din lemn, fiind surprinse și prezentări cu ajutorul unor obiecte decorative, de uz casnic, de îmbrăcăminte tradițională ale unor zone tradiționale expuse chiar la intrarea în unele dintre gospodării.

De altfel, o parte dintre acestea par să fi prins viață grație animalelor care se află în incinta lor – păsări de curte, oi, de care au grijă angajații muzeului.

Sibiul, pur și simplu: „fascinant”

Plimbarea prin minunățiile mirificulului oraș medieval, revine din Dumbrava Sibiului în Centrul Vechi al orașului, pe străduțele pline de culoare și savoare, clădiri monument istoric, standuri cu produse tradiționale și suveniruri, tonete de înghețată, cu opriri în Catedrala Evanghelică .

Una dintre cele mai frumoase și impresionante biserici în stil gotic din Transilvania... construită în secolul al XIV-lea în locul unei mai vechi biserici românești din secolul al XII-lea” și la Muzeul Național Brukenthal „fondat în secolul al XVIII-lea chiar în palatul baronului Samuel von Brukenthal”.

„Baronul Brukenthal, guvernator al Marelui Principat al Transilvaniei și-a creat primele sale colecții de artă în 1790. Colecții care au fost aduse în atenția publicului în 1817, făcând din acest muzeu cea mai veche instituție de acest gen din România modernă”, se mai menționează în descrierea muzeului.

Călătoria continuă mai apoi atât pe străduțele din Orașul de Jos, ca să revină pe cele din Orașul de Sus, pentru ca în ultimele momente ale videoclipului să auzim singurul cuvânt din această filmare, șoptit, ca o concluzie a aventurii din Sibiu: „Fascinant!” .

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…