Giurgiu: Partea bulgară o să desfăşoare tratament aerian împotriva ţânţarilor întreg malul său al Dunării

Giurgiu: Partea bulgară o să desfăşoare tratament aerian împotriva ţânţarilor întreg malul său al Dunării

Asociaţia Bulgară a Municipiilor Riverane Dunării a transmis Primăriei municipiului Giurgiu o comunicare din partea Guvernului Bulgariei cu privire la decizia de a organiza şi a finanţa tratamentul aerian împotriva ţânţarilor pe întreaga lungime a malului bulgar al Dunării.

"În calitate de Preşedinte Executiv al ADRM - Asociaţia Bulgară a Municipiilor Riverane Dunării şi coordonator al proiectului 'INSECTRISK' doresc să vă transmit o comunicare importantă din partea Guvernului Bulgariei privind combaterea pericolului generat de proliferarea excesivă a insectelor care afectează sănătatea publică şi siguranţă în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria. Guvernul Bulgariei a luat decizia de a organiza şi a finanţa tratamentul aerian împotriva ţânţarilor pe întreaga lungime a malului bulgar al Dunării. În acest context, dorim să transmitem un mesaj de alertă pentru toate autorităţile publice române cu responsabilităţi în acest domeniu, inclusiv ministerelor responsabile, agenţiilor de protecţie a mediului, consiliilor judeţene şi municipiilor riverane Dunării", se arată în informarea transmisă luni, Primăriei municipiului Giurgiu de către preşedintele Asociaţiei Bulgare a Municipiilor Riverane Dunării, Maria Tzancova.

Pentru a realiza acest lucru, guvernul bulgar va utiliza rezultatele Asociaţiei Municipiilor Dunării - ASRM în cadrul proiectului "INSECTRISK - Elaborarea şi adoptarea unui parteneriat instituţionalizat comun privind managementul riscului asupra proliferării excesive a insectelor care afectează sănătatea publică şi siguranţa în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria".

Partenerul român al acestui proiect este Fundaţia "Natura Vie" din Călăraşi.

Această iniţiativă a apărut după ce şi primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a atras atenţia asupra înmulţirii extrem de însemnată şi periculoasă a ţânţarilor şi apariţiei unor specii noi. Potrivit edilului giurgiuvean, ar fi nevoie de un studiu ce se poate realiza chiar cu fonduri europene şi de un program naţional de combatere a acestora de-a lungul Dunării. AGERPRES / (AS - autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


populare
astăzi

1 Explodează rahatul? / O firmă abia înființată a luat 49 de contracte de 10 milioane de euro în mai puțin de doi ani!!!

2 ALERTĂ Primul sondaj cu prognoză tristă pentru Simion!

3 Ce se întâmplă cu Putin? / „Declarațiile sale ridică îndoieli cu privire la independența sa în luarea deciziilor”

4 Rețeaua de sănătate Regina Maria a fost vândută pentru un miliard de euro unei rețele private din Finlanda

5 Fiica legionarului Alexandru Arnăutu, condamnată în lotul Le Pen