Gisèle Pélicot, femeia sedată de fostul soț și violată de peste 50 de bărbați, a spus la proces că „nu și-a dat niciodată consimțământul”

Gisèle Pélicot, femeia sedată de fostul soț și violată de peste 50 de bărbați, a spus la proces că „nu și-a dat niciodată consimțământul”

Fosta soție a lui Dominique Pélicot, care ar fi recrutat străini pentru a o agresa sexual, îi numește pe bărbații acuzați „degenerați”.

Gisèle Pélicot FOTO: Getty Images

Gisèle Pélicot FOTO: Getty Images

Prezentă la procesul fostului ei soț, Dominique Pélicot, și a 50 de bărbați pe care acesta i-ar fi chemat să o violeze, Gisèle Pélicot, în vârstă de 72 de ani, a declarat: „Niciodată, nici măcar pentru o singură secundă, nu mi-am dat consimțământul domnului Pélicot sau celorlalți bărbați”.

Dominique Pélicot, în vârstă de 71 de ani, a recunoscut că și-a drogat soția de atunci cu sedative și medicamente împotriva anxietății pentru a o face inconștientă, astfel încât el și zeci de străini pe care i-a recrutat în chat-uri online să o poată viola între 2011 și 2020, scrie theguardian.com.

Cei 50 de bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 74 de ani, cu profesii variind de la ofițer de pompieri la jurnalist, ar fi fost recrutați de Pélicot, care a declarat că aceștia știau că sunt invitați să comită un viol. Unii dintre bărbații acuzați au recunoscut că Pélicot le-a spus că își droghează soția, dar alții au declarat că au crezut că participă la un joc organizat de cuplu.

Gisèle Pélicot a declarat că s-a simțit umilită de interogatoriul avocaților apărării, care au susținut că bărbații ar fi putut face o eroare de judecată, sau ar fi crezut că ea era beată sau se prefăcea că doarme și era complice.

„M-am simțit umilită cât timp am fost în această sală de judecată. Am fost numită alcoolică, o conspiratoare a domnului Pélicot”, a spus ea, adăugând că viața ei a fost «distrusă» timp de 10 ani. „În starea în care mă aflam, nu puteam absolut deloc să răspund. Eram într-o stare comatoasă; înregistrările video arată asta”.

Ea a spus despre bărbații judecați: „Acești bărbați sunt niște degenerați. Au comis un viol ... Când văd o femeie dormind în patul ei, nimeni nu s-a gândit să își pună o întrebare? Nu au creier?”

Ea a adăugat: „Când decide un soț pentru soția sa?”

Deși a avut pierderi de memorie inexplicabile și probleme ginecologice timp de ani de zile, Gisèle Pélicot a declarat că nu știa nimic despre presupusele violuri până când poliția a găsit imagini pe computerul soțului ei și i-a spus.

Fostul său soț i-a cerut din nou iertare în fața instanței , însă aceasta a privit în pământ fără să reacționeze.

Întrebată despre remarcile unui avocat al apărării care a spus în instanță că „există viol și viol”, într-o posibilă încercare de a susține afirmația unora dintre bărbați că au presupus că participă la un joc de cuplu, Gisèle Pelicot a spus „Nu, nu există tipuri diferite de viol”, a spus ea. „Violul este viol”.

Ulterior, avocatul i-a cerut scuze, spunând că a vrut să facă distincția între definiția legală a violului și definiția „mediatică”. „Îmi pare rău că aceste remarci v-au rănit și șocat”, a spus el.

Instanței i-au fost prezentate imagini explicite cu Gisèle Pélicot, care a declarat că nu a știut că soțul ei a făcut fotografiile, ridicând problema dacă ar fi putut fi sedată atunci când au fost făcute. Ea a declarat: „Acestea au fost făcute fără știrea mea, sunt foarte surprinsă”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „O femeie adevărată!” / Imaginile cu Andreea Bănică în bikini la 46 de ani fac furori printre fani

2 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF

3 Apar primele amănunte în cazul misterioaselor explozii ale pagerelor din Liban / Cine a pus totul la cale și cum a fost executat planul

4 Cel puțin 11 morți și mii de răniți, după ce pagerele cu care comunicau membrii Hezbollah au explodat simultan / Incidente similare și în Siria / Isra…

5 Hopa! / Pagerele folosite în atacul din Liban au fost fabricate în Ungaria, susține compania taiwaneză despre care s-a spus că le-ar fi produs