Gimnastică artistică - CM: România, un meritoriu loc 4 la feminin, SUA, campioană mondială detașată

Gimnastică artistică - CM: România, un meritoriu loc 4 la feminin, SUA, campioană mondială detașată

Reprezentativa feminină a României (Larisa Iordache, Andreea Munteanu, Anamaria Ocolișan, Alina Ștefania Stănilă, Paula Cristina Tudorache, rezervă Silvia Zarzu), într-o alcătuire cu majoritatea componentelor debutante, a încheiat CM de gimnastică artistică de la Nanning (China) pe un meritoriu loc 4 în finala pe echipe, cu un punctaj de 170,961 puncte, în timp ce competiția a fost dominată de SUA - 179,280 puncte, medaliată cu aur, urmată de China - 172,587, bronzul revenind, cu doar jumătate de punct în fața noastră, Rusiei, cu 171,462 puncte.

Intrate în concurs după ce în calificări au fost doar pe 7, gimnastele românce au fost nevoite să se concentreze perfect (de altfel, au avut o singură ratare, la bârnă, care, din păcate s-a dovedit decisivă, Alina Ștefania Stănilă căzând, în deschidere, de pe aparat), reușind cu brio acest lucru față de experiența redusă a majorității dintre ele la senioare. În cele din urmă, nu au reușit să urce pe podium, dar au avut o comportare dătătoare de speranțe mai ales în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio, de peste 2 ani.

Impresionantă și încurajatoare în perspectiva concursului individual compus de vineri a fost evoluția Larisei Iordache, cu note mai bune decât în calificări la toate aparatele, deci într-un sensibil progres de la o zi la alta — 14,708 la sol, 15,066 la sărituri, 14,466 la paralele și, mai ales, 15,500 (cu dificultate 6,5, execuție 9,00) la bârnă.

Intangibile, sportivele americance (Simone Biles, Alyssa, Madison Kocian, Ashton Locklear, Kyla Ross, Mykayla Skinner) nu au avut nicio problemă în adjudecarea titlului, în timp ce China (Yawen Bai, Siyi Chen, Huidan Huang, Chunsong Shang, Jianxin Tan, Jinnan Yao) a dat, adesea, semne de slăbiciune, deși evolua acasă. Mai familiarizate cu atmosfera marilor concursuri, rusoaicele (Aliya Mustafina, Maria Harenkoa, Ekaterina Kramarenko, Tatiana Nabeva, Alla Sosnițkaia, Daria Spiridonova) și-au îndeplinit obiectivul, un loc pe podium.

Iată clasamentul final al concursului feminin pe echipe: 1. SUA — 179,280 puncte; 2. China — 172,587 p; 3. Rusia — 171,462 p; 4. România — 170,962 p; 5. Italia — 169,023 p; 6. Marea Britanie — 168,495 p; 7. Australia — 165,988 p; 8. Japonia — 165,422 p.

Joi, Campionatele mondiale continuă cu concursul individual compus masculin, unde România va fi reprezentată de Cristian Bățagă, vineri este programată competiția similară la feminin, având-o pe Larisa Iordache printre protagoniste, secundată de o altă colegă calificată în primele 24, Alina Ștefania Stănilă. Larisa Iordache urmează să mai dispute 2 finale, duminică, la bârnă și sol, în timp ce sâmbătă, în prima zi a concursului special pe aparate, figurează drept prima rezervă la sărituri.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”