Gimnasta Simone Biles a luat aurul în finala la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Paris

Gimnasta Simone Biles a luat aurul în finala la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Paris

Gimnasta americană Simone Biles, în vârstă de 27 de ani, a cucerit medalia de aur în finala probei de sărituri sâmbătă, 3 august, în cadrul competiției de gimnastică artistică de la Jocurilor Olimpice 2024 de la Paris.

Acesta a fost al şaptelea titlu olimpic din palmaresul său. foto: Shutterstock (Arhivă)

Acesta a fost al şaptelea titlu olimpic din palmaresul său. foto: Shutterstock (Arhivă)

Simone Biles a devenit câștigătoarea celui de-al treilea titlu olimpic al său la Paris, după cele de la echipe, respectiv individual compus, conform Agerpres.

În finala de la sărituri, în care a executat un element numit Biles II, ea a avut o medie de 15.300 puncte, după 15.700 la prima săritură și 14.900 la a doua.

Acesta a fost al şaptelea titlu olimpic din palmaresul său şi a zecea medalie olimpică. Americanca se apropie astfel de recordul absolut de titluri olimpice la gimnastică (9), deţinut de sovietica Larisa Latînina (1956-1964).

Ea poate egala acest record dacă se va impune în celelalte două finale pe aparate în care este calificată, la bârnă şi sol.

Medalia de argint a mers la brazilianca Rebeca Andrade , campioana de la Tokyo la acest aparat, iar bronzul a fost cucerit de o altă americancă, Jade Carey.

Clasamentul finalei de la sol:

1. Simone Biles (SUA) 15,300 puncte

2. Rebeca Andrade (Brazilia) 14,966

3. Jade Carey (SUA) 14,466

4. Chang Ok An (Coreea de Nord) 14,216

5. Valentina Gheorghieva (Bulgaria) 13,983

6. Elsabeth Black (Canada) 13,933

7. Seojeong Yeo (Coreea de Sud) 13,416

8. Shallon Olsen (Canada) 13,366

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit