Gigi Becali îngrozește: Mihai Stoica, revoltat de „tâmpenia“ spusă de șeful său, l-a contrat la televizor

Gigi Becali îngrozește: Mihai Stoica, revoltat de „tâmpenia“ spusă de șeful său, l-a contrat la televizor

Că Gigi Becali (66 de ani) e un patron scăpat de sub control de ani buni e lucru pe care îl știam. Noutatea e că ideile sale tot mai proaste, dar și inepțiile rostite la emisiuni au ajuns să fie taxate de subalternii săi.

Gigi Becali se laudă mereu că e foarte credincios

Gigi Becali, un om imprevizibil, cu idei bizare. FOTO: Arhiva Adevărul

Mai precis, de managerul Mihai Stoica (59 de ani), un om despre care se pot spune multe, dar nu și că ar fi „paralel“ cu fotbalul. În plus, Meme, cu toate defectele aferente, e un om mult mai echilibrat, spre deosebire de patronul său excentric și imprevizibil, alături de care a învățat să conviețuiască. Dar cum totul are o limită, și răbdarea lui Stoica a fost pusă la grea încercare, pe măsură ce se apropie meciul crucial cu Maccabi Tel Aviv din turul II preliminar al Ligii Campionilor. Pentru că miza acestei duble e foarte mare, după cum a explicat Meme, la Prima Sport: „Noi vom juca cel mai important meci al anului 2024, al sezonului 2024-2025 în cupele europene, contra lui Maccabi Tel Aviv“.

Tocmai de aceea, Stoica a fost surprins neplăcut, când a aflat de intenția patronului de a „întări“ lotul prin aducerea atacantului Arnold Garita (29 de ani), fost la FC Argeș, dar ultima dată în liga a doua saudită, la Al-Faisaly. Un transfer ridicol, când ne gândim că FCSB țintește pătrunderea în grupele unei competiții europene. De altfel, Mihai Stoica a și spus, la Prima Sport, că nu e de acord cu venirea lui Garita. Mutarea a picat, ulterior, pentru că vârful camerunez nu s-a prezentat la vizita medicală, când voia Gigi Becali.

După acest episod, care a arătat diferențele de opinii din cadrul clubului FCSB, a venit altul din aceeași categorie. Doar că, de această dată, Stoica a fost și mai vehement din cauza spuselor șefului său.

Argument bun pentru un joc de calculator

După dubla cu Virtus (San Marino), latifundiarul din Pipera a prefațat, la Digi Sport, următoarea provocare din turul II preliminar al Ligii Campionilor, unde FCSB va da de campioana Israelului, Maccabi Tel Aviv.

Deși se anunță un meci echilibrat, având în vedere nivelul apropiat al echipelor, Becali, în stilul său caracteristic, a spus că FCSB are prima șansă: „Acum o să le zic eu celor din club cât de bună e Maccabi. Dacă lotul e de 23 de milioane de euro cum să fie atât de bună? Mai bună decât noi nu e. Dacă noi avem lot de 33 de milioane și ei de 23... Așa că să nu-mi mai spună mie ce valoare are Maccabi. Dacă avem pretenții de Champions League, atunci Maccabi Tel Aviv e o echipă care trebuie eliminată“.

Desigur, argumentul patronului FCSB, cu valoarea lotului, e bun, însă pentru un joc de fotbal de pe calculator! În lumea reală, fotbalul nu ține cont de astfel de cifre, ceea ce îl face frumos și popular. De aceea, la o zi după ce a spus Becali, Mihai Stoica și-a contrazis șeful, la Prima Sport, fără să-i rostească însă numele.

O tâmpenie mai mare decât cota lui Maccabi n-am auzit în viața mea! Antrenorul are 700.000 de euro salariu, sunt jucători cu salarii mult mai mari. Media salarială de la ei e mult mai mare de 700.000 de euro. La Maccabi, un salariu mic e de 450.000 de euro. Campionatul lor e mult peste nivelul nostru. Am convingerea că avem șansa noastră și vom juca bine, dar să nu batem câmpii! Jucătorul lor numărul 1, Eran Zahavi, a avut 20 de milioane salariu în China și a fost golgheter când nu juca oricine în China, erau Ramirez, Oscar, Alex Teixeira. Apoi, același Zahavi, la 34 de ani, a semnat cu PSV Eindhoven, cu Gakpo în echipă. A fost titular și înscria cu regularitate, e un fotbalist foarte bun. Ne batem cu șanse reale, dar trebuie să fim foarte buni. Ei sunt favoriți, clar“, a spus Mihai Stoica.

Certitudine: Maccabi, slăbită

Până să vedem cum vor sta lucrurile pe teren, în dubla FCSB – Maccabi Tel Aviv, un lucru e cert: israelienii vor avea o echipă slăbită din cauza Jocurilor Olimpice de la Paris. Pentru că naționala lor olimpică s-a calificat pentru turneul de fotbal din cadrul JO 2024. Și, în lotul convocat de selecționerul Guy Luzon sunt cinci jucători de la viitoarea adversară a roș-albaștrilor: Roy Revivo (fundaș, 29 de ani), Ido Shahar (mijlocaș, 22 de ani), Osher Davida (atacant, 23 de ani), Elad Madmon (atacant, 20 de ani) și Dor Turgeman (atacant, 20 de ani). Israel e într-o grupă cu Japonia, Paraguay și Mali. Primele două clasate vor merge în sferturi.

FCSB și Maccabi Tel Aviv se vor înfrunta, mai întâi, pe 23 iulie, pe Stadionul Steaua, de la ora 21.30 (Pro TV). Returul e programat pe 31 iulie, la Budapesta, de la ora 21.00. Învingătoarea acestui duel își va afla adversara din turul III preliminar după tragerea la sorți de la UEFA, programată pentru 22 iulie.

Superliga, 2024-2025, etapa a II-a

Vineri

Poli Iași – FC Botoșani 19.00

Unirea Slobozia – FCSB 22.00

Meciul se va juca la Clinceni.

Sâmbătă

Universitatea Craiova – UTA 19.00

Rapid – CFR Cluj 22.00

Duminică

U Cluj – Hermannstadt 19.00

Dinamo – Petrolul 22.00

Luni

Gloria Buzău – Sepsi 19.00

Oțelul Galați – Farul 22.00

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii