Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă

Gigi Becali, „incurabil“: a pierdut un proces costisitor, dar dă semne că nu și-a învățat lecția scumpă

FCSB pregătea aducerea lui Arnold Garita (29 de ani) din liga a doua saudită, cu care să atace grupele Ligii Campionilor! Atacantul camerunez era dorit de patronul Gigi Becali, în mod explicit. Mutarea a căzut însă, aseara târziu, pe ultima sută de metri.

Gigi Becali, răzând cu poftă, o postură des întâlnită la aparițiile sale mediatice.

Gigi Becali, un patron care persistă în greșeli la FCSB. FOTO: Arhiva Adevărul

Nici nu e nevoie să căutăm mult în arhivă, ca să găsim alți jucători, de nivelul lui Arnold Garita, care au trecut prin fotbalul românesc, fără a aduce vreun plus. Iar FCSB are o „tradiție“ bogată în ceea ce privește aruncarea banilor pe apa sâmbetei prin transferuri catastrofale.

În august 2019, patronul Gigi Becali l-a „descoperit“ pe atacantul polonez, Lukasz Gikiewicz, ultima dată la Hajer. La această formație saudită, Gikiewicz și-a trecut în cont o retrogradare din liga a doua în a treia! Nicio problemă însă, având în vedere că Becali l-a adus la FCSB. Sosirea sa, la vremea respectivă, a fost anunțată de latifundiar prin următoarea declarație antologică: „Atacantul a venit deja, semnează contractul. Păi, e pe acolo, a venit azi noapte la ora 2. E polonez, a semnat pe 6 luni. Nu ştiu cine e şi cum îl cheamă. Mi l-a recomandat cineva şi merg pe mâna lui. Omul nu vrea bani, vrea numai dacă va confirma“.

Din păcate pentru Becali, Gikiewicz nu numai că n-a confirmat - a adunat 206 minute în tricoul roş-albaştrilor, înainte de a fi scos din lot, exclus de la antrenamente şi cu contractul desfăcut, în mod unilateral -, dar a și luat banii patronului FCSB. Pentru că, după rezilierea contractului său înainte de termen, a reclamat clubul la forurile internaționale. Și a avut câștig de cauză în 2021: TAS a decis că Gikiewicz să fie despăgubit de FCSB cu 100.000 de euro!

De precizat că, după plecarea din România, vârful polonez a ajuns, mai întâi, la Al-Faisaly (Arabia Saudită), iar ulterior la East Riffa (Bahrain) și Chennaiyin FC (India). Acum, la 36 de ani, e fără echipă și în căutarea unui „patron-specialist“ de nivelul lui Gigi Becali.

Și Rapid a comis-o

În ultima stagiune, Rapid a „reușit“ un transfer ridicol, readucându-l pe Juvhel Tsoumou (ex-FCSB, Hermannstadt și Farul / Viitorul) din... Vietnam! Unde congolezul jucase un meci, în februarie 2023, la „redutabila“ Công An Hà Nội. Bilanțul lui Tsoumou la Rapid, înainte de a fi pus pe liber după o ședere de o lună și jumătate? 32 de minute adunate în trei partide și niciun gol marcat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii