Gheorghe Popescu, la ieșirea din închisoare: A fost cea mai grea perioadă din viața mea

Gheorghe Popescu, la ieșirea din închisoare: A fost cea mai grea perioadă din viața mea

Fostul căpitan al naționalei de fotbal Gheorghe Popescu a părăsit, miercuri seara, Penitenciarul Jilava, acesta declarând, la ieșirea din închisoare, că a fost "cea mai grea perioadă" din viața sa. "A fost cea mai grea perioadă din viața mea. Aș fi vrut să spun că am trecut cu bine peste această perioadă, dar, din păcate, nu pot spune asta. Știți cu toții că anul trecut l-am pierdut pe tatăl meu și nu pot spune că am trecut cu bine această perioadă", a spus Popescu.

El a declarat presei, imediat ce a părăsit arestul de la Jilava, că faptul că a fost sportiv de performanță l-a întărit și l-a ajutat să treacă cu bine de această perioadă.

"Voi merge să aprind o lumânare la mormântul tatălui și, în perioada următoare, voi sta alături de familie, pentru că mi-a lipsit enorm și voi face ce am făcut toată viața, voi munci. (...) Profesia mea este legată de fotbal și va trebui să merg in instanță să văd până la ce nivel voi putea activa în fotbal de acum încolo", a spus Gheorghe Popescu.

Fostul fotbalist a precizat că nu s-a pus problema să discute cu George Becali pentru a lucra la Steaua și a adăugat că singura persoană alături de care ar dori să lucreze ar fi Gică Hagi.

"Dacă nu va fi fotbal, am multe planuri pe care mi le-am făcut aici, în penitenciar, dar nu știu dacă ele vor corespunde cu realitatea de afară. Sunt un produs al fotbalului și mi-ar fi foarte greu să stau departe de fotbal, dar, am spus, trebuie să văd până la ce nivel pot să mai activez în fotbal, pentru că există acea pedeapsă complementară cu care nu trebuie să te joci. Va trebui să merg în instanță să văd ce înseamnă", a completat Popescu.

El a ținut să remarce că, în penitenciar, a reflectat la lucrurile bune și rele pe care le-a făcut.

Tribunalul Ilfov a decis miercuri ca fostul căpitan al naționalei de fotbal Gheorghe Popescu să fie eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava, unde executa o pedeapsă de trei ani, o lună și zece zile, primită în dosarul transferurilor din fotbal.

Tribunalul a respins o contestație a DNA și a menținut decizia de eliberare condiționată, luată de Judecătoria sectorului 4.

În sala de judecată, procurorul de ședință a declarat că decizia Judecătoriei sectorului 4 este nelegală, deoarece Gheorghe Popescu nu a îndeplinit fracția ca să beneficieze de eliberarea condiționată, deoarece acesta a primit 120 de zile pentru cărțile scrise, însă acestea nu sunt lucrări științifice și nu se înscriu în domeniul cercetării.

În plus, procurorul a precizat că Gheorghe Popescu a avut în detenție o conduită normală, conform cu pregătirea sa, iar eliberarea nu este oportună.

La dosarul trimis în instanță, Comisia de la Penitenciarul Jilava arăta că Gheorghe Popescu are o condamnare de 1.137 de zile, din care a executat efectiv 570 de zile, la care se adaugă 211 zile calculate ca urmare a muncii prestate în detenție, astfel încât el a îndeplinit fracția de 2/3 din pedeapsă necesară pentru eliberarea condiționată.

În caracterizarea de la dosar se mai arată faptul că Gheorghe Popescu a elaborat și publicat patru lucrări științifice, în perioada septembrie 2014 — martie 2015, însă nu sunt amintite și titlurile acestor cărți.

Tot la caracterizare se precizează că Gheorghe Popescu a participat în Penitenciarele din Jilava și Rahova la mai multe activități artistice, educative și religioase, și anume concursuri tematice, dezbateri, redactare reviste, cenacluri literare, modulele: "Inițiere IT", "Mari imperii", "Educație economică", "Literatură română", dar și programe: "Educație prin sport", "Cuvântul care zidește", "Lăudați pe Domnul", Programul "Biserica Ortodoxă Română", "Forță și culturism".

Pe 4 martie 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Gheorghe Popescu în dosarul transferurilor din fotbal la trei ani, o lună și zece zile de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, el având și interdicția de a fi reprezentant al unui club de fotbal pe durata unui an după ce va fi eliberat din penitenciar.

Acuzațiile la adresa lui Gheorghe Popescu se referă la nedeclararea unor sume de bani în legătură cu transferurile fotbaliștilor Lucian Sânmărtean (de la Gloria Bistrița la Panathinaikos, Grecia) și Florin Bratu (de la Rapid la Galatasaray, Turcia).

Gheorghe Popescu a fost obligat atunci de instanță să plătească la ANAF, în solidar cu Jean Pădureanu, Ioan și Victor Becali, suma de 328.440 lei în contul transferului fotbalistului Lucian Sânmărtean și 2,2 milioane lei, în solidar cu George Copos și Ioan Becali, în legătură cu transferul lui Florin Bratu.

De altfel, judecătorii au dispus și confiscarea de la Gheorghe Popescu a sumelor de 75.000 de dolari și un milion de dolari, din care a fost scăzută suma de 1.330.000 lei, plătită de acesta cu titlu de impozit pentru transferul fotbalistului Florin Bratu.

Până în prezent, alți doi condamnați din acest dosar au fost eliberați condiționat din închisoare — Jean Pădureanu și George Copos. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 VIDEO Pe cerul Spaniei, chiar înainte de inundațiile devastatoare

3 VIDEO Ucraina a lovit pentru prima dată Rusia cu rachete americane ATACMS!

4 Amante ale liderului celui mai periculos clan interlop din Capitală s-au bătut într-un club de fițe din Herăstrău

5 Ce se întâmplă în Europa? / Încă un cablu de comunicații subacvatic a fost tăiat, alte două țări afectate