Gheorghe Hagi, „fiert“ din cauza lui Ianis: întrebarea care l-a iritat după România – Ucraina

Gheorghe Hagi, „fiert“ din cauza lui Ianis: întrebarea care l-a iritat după România – Ucraina

România – Ucraina (3-0) a declanșat o mare sărbătoare în țară, iar în Germania fanii naționalei au pus stăpânire pe orașul Munchen, atât înainte, cât și după meci. În tribunele celebrului „Football Arena“ s-au aflat foarte multe VIP-uri. Printre care și Gheorghe Hagi (59 de ani).

Gheorghe Hagi. FOTO: Arhiva Adevărul

Gheorghe Hagi. FOTO: Arhiva Adevărul

Acesta a călătorit în Germania, în primul rând, în calitate de fost mare jucător al naționalei și om care activează și acum în fotbal, ca manager al Farului. În plus, Hagi a ținut să-și vadă băiatul, Ianis. Acesta e chiar decarul naționalei la turneul final din Germania.

În formula tactică gândită de selecționerul Edward Iordănescu, Ianis Hagi (25 de ani) a început partida cu Ucraina pe bancă. A fost trimis pe teren la scorul de 3-0, în minutul 62, când l-a înlocuit pe Man, cel care avusese două pase decisive până în acel moment.

Cât timp a jucat contra Ucrainei, Ianis Hagi n-a dezamăgit, dar nici nu s-a remarcat cu vreo acțiune importantă. A fost, pe scurt, un fotbalist care a muncit pentru echipă, care a contribuit la conservarea avantajului de pe tabelă. Probabil însă, mijlocașul de 25 de ani și-ar fi dorit mai mult, în condițiile în care e în căutarea unei echipe, având șanse mici să fie păstrat în lotul celor de la Rangers. Așa se și explică postura în care a fost surprins Ianis Hagi după România – Ucraina și despre care Adevărul a scris aici.

Nu doar decarul naționalei a fost bosumflat după România – Ucraina. Și tatăl său, deși a vorbit la superlativ despre echipa națională și a felicitat-o pentru victoria obținută, s-a enervat când reporterii l-au chestionat despre prestația lui Ianis Hagi.

Ce a spus Gheorghe Hagi după România – Ucraina?

*Am şi zis că vom câştiga de acum o lună. Am şi dat declaraţie, că primele două meciuri le câştigăm şi cu Slovacia facem egal. La Euro, lucrurile se egalează, e doar o chestiune de marketing la ei (n.r. – la cotele jucătorilor ucraineni), dar ai noştri în campanie au arătat un potenţial foarte bun, la U21 au arătat că au potenţial, cu Elveţia au jucat extraoardinar şi le-a venit momentul acum. L-au căutat, l-au găsit şi bravo lor. Au făcut un meci complet, fiecare a ieşit în evidenţă şi rămânem cu actorii care au făcut diferenţa.

*Dacă mă așteptam ca Ianis să joace mai mult contra Ucrainei? Altă întrebare. Acum începeți cu... Lucrurile pe care trebuie să le facă și stafful, și tot... Cei care sunt lângă echipă. Îmi puneți mie întrebările astea... Importantă e echipa, importanți sunt jucătorii.

Reporterul „Adevărul“, Paul Cirican, un jurnalist cu peste două decenii de experiență, prezent la mai multe competiții majore de-a lungul anilor, va transmite din Germania. De acolo, va realiza reportaje și va urmări parcursul tricolorilor la turneul final.

Când și unde joacă România la Euro 2024, în grupa E

*17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina 3-0 (Munchen), Belgia – Slovacia 0-1 (Frankfurt)

*21 iunie: Slovacia – Ucraina (Dusseldorf, 16.00)

*22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22.00)

*26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19.00), Ucraina – Belgia (Stuttgart, 19.00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune patru locuri trei din toate cele șase grupe Euro 2024.

Pro TV, Pro Arena și platforma VOYO transmit Campionatul European din Germania. Echipa de comentatori va fi formată din Cristian Pintea, Ion Alexandru, Mihai Dedu și Andrei Grecu.

Lotul României

*Portari: Niță (Gaziantep), H. Moldovan (Atletico Madrid), Târnovanu (FCSB)

*Fundași: Rațiu (Rayo Vallecano), Mogoș (CFR Cluj), Drăgușin (Tottenham), Racovițan (Rakow), Rus (Pafos), Nedelcearu (Palermo), Burcă (Al-Okhdood), Bancu (Universitatea Craiova)

*Mijlocași: Sorescu (Gaziantep), M. Marin (Pisa), Cicâldău (Konyaspor), R. Marin (Empoli), Stanciu (Damac), Șut (FCSB), Olaru (FCSB), Man (Parma), Mihăilă (Parma), I. Hagi (Alaves), Coman (FCSB)

*Atacanți: Drăguș (Gaziantep), Pușcaș (Bari), Alibec (Muaither), Bîrligea (CFR Cluj)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii