Gheboasă a snopit în bătaie un polițist, împreună cu patru prieteni, când avea doar 16 ani
În urmă cu cinci ani, trapperul Gheboasă (21 de ani) a bătut crunt un polițist de la Rutieră. De 75 de zile de îngrijiri medicale a avut nevoie omul legii după ce a fost agresat. Artistul este cercetat pentru ultraj și lovire
Concertul de la Untold a fost puternic contestat
Trapperul Gheboasă, devenit faimos în ultimele zile după ce în spațiul public a ajuns conținutul vulgar și misogin al cântecelor sale de pe scena Festivalului Untold , este inculpat pentru ultraj și lovire într-un dosar penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște. Acesta este acuzat că, în urmă cu aproape șase ani, împreună de patru prieteni, a bătut crunt un polițist de la Rutieră pe motiv că acesta i-ar fi deschis dosar penal unuia dintre agresori. „Am avut 75 de zile de îngrijiri medicale pentru dublă fractură de mandibulă, echimoze, umflături“, a mărturisit polițistul. Dosarul deschis pe numele lui Gheboasă (21 de ani) nu a fost finalizat nici până acum.
Asta deși polițistul a depus până acum, la instanța din Târgoviște, patru solicitări de acordare a unor termene clare în care anchetatorii să finalizeze cercetările, arată arată g4media.ro . Cel mai recent, pe 20 februarie 2023, Judecătoria Târgoviște a dispus ca dosarul să fie soluționat în 4 luni, până pe 20 iunie, dar acest lucru nu s-a întâmplat.
Acționarea în instanță
„Polițistul a fost bătut violent de către numitul Gavriș (Gheboasă), la instigarea unui prieten de-ai săi în legătură cu un dosar penal pe care polițistul îl întocmise acestuia cu privire la infracțiuni la regimul rutier. Din nefericire pentru polițistul Prodan, faptele lui Gavriș, adică Gheboasă, s-au prescris, având în vedere tergiversarea nejustificată a Parchetului care ancheta fapta de ultraj și vârsta inculpatului, la data săvârșirii faptei acesta fiind minor. Având în vedere violența cu care a fost bătut de Gheboasă, prescrierea acelor fapte, nerespectarea de către parchet a dispozițiilor instanțelor de judecată, putem afirma că, la nivelul parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște, ori s-au petrecut fapte grave de corupție prin protejarea inculpatului Gavriș, fie de gravă neglijență. Astfel, după 5 ani de tergiversare a dosarului penal, vom fi nevoiți să chemăm în judecată Ministerul Public și personal procurorii de caz pentru a răspunde în legătură cu acest dosar“, a declarat avocatul Adrian Cuculis, care îl reprezintă de polițistul ajuns victimă.
Nu își fac treaba, dar nu sunt sancționați
Gabriel Gârniţă, liderul Sindicatului Democratic al Poliţiştilor (SIDEPOL), susține că, cel mai probabil, polițistul agresat de Gheboasă este victima nepăsării procurorilor. „Nu cred că este ceva suspect în acest dosar, mai ales că agresorul nu era persoană cunoscută acum cinci ani. El acum a ajuns celebru. Așadar, procurorii nu au avut chef să lucreze la dosar sau nu au avut timp. Partea proastă este că aici și legea îi ajută să aibă un astfel de comportament. Vorbim de dublă măsură. Dacă un polițist care face o cercetare penală întârzie cu un dosar, este amendat imediat de procuror pentru tergiversare. Pe de altă parte, dacă un procuror întârzie, la rândul lui, un dosar, nimeni nu-i face nimic, că este magistrat și dispune de inamovibilitate. Păi, nu este corect. Probabil vor spune că nu au destui magistrați, dar și noi avem de cinci ori mai puțini polițiști care fac cercetări penale. Și terminăm dosarele la timp, că nu avem ce face. Bine, în mod normal, dacă Judecătoria Târgoviște a decis ca dosarul să fie finalizat până la o anumită dată și acest lucru nu s-a întâmplat, Parchetul ar fi trebuit sancționat. Cel mai probabil, sancțiunea nu a venit pentru că vorbim de niște instituţii mici, de provincie, în care toată lumea se cunoaște cu toată lumea și s-au înțeles între ei“, a precizat, pentru „Adevărul“, Gabriel Gârniţă.
Fără milă
Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu, fostul „profiler“ al IPJ Constanţa, a încercat să-i facă un profil trapperului Gheboasă și a explicat cum trebuie să reacționeze societatea la astfel de indivizi. „Vorbim de un om cu o cultură minimă, care a făcut rele, evident, dar care acum se plânge cât a pătimit el în timp. Probabil a pătimit, dar pe această bază acum cere circumstanțe atenuante. Nu merită nicio astfel de circumstanță după ce te exprimi în halul ăla. Drept urmare, instituțiile statului trebuie să se trezească și să reacționeze. Noroc cu jandarmii că l-au amendat. Și organizatorul festivalului trebuie cu siguranță sancționat și avertizat cu ridicarea drepturilor de organizare. Nu ne putem juca cu mințile copiilor din public care sunt atât de ușor de modelat. Repet, nu există nicio scuză în acest caz, nu trebuie avut milă, cei vinovați, interpretul și organizatorii, trebuie sancționați aspru, nu cu amenzi de 1.000 de lei“, a precizat Liviu Chesnoiu.
Sursa: adevarul.ro