Gestul făcut de jucătorii naţionalei Iranului, în sprijinul protestelor: „Să trăiască femeile iraniene!”

Gestul făcut de jucătorii naţionalei Iranului, în sprijinul protestelor: „Să trăiască femeile iraniene!”

Înaintea meciului amical cu Senegal, în timpul intonării imnurilor celor două echipe, jucătorii iranieni au purtat hanorace negre pentru a-şi ascunde tricourile de joc, cu însemnele naţionalei. În plus, Sardar Azmoun, jucător al naţionalei, a scris pe contul său de Instagram un mesaj furios la adresa guvernanţilor, iar fostul fotbalist Ali Karimi a făcut apel către armată să împiedice „vărsarea de sânge” în cadrul protestelor.

FOTO Captură Video / Twitter

FOTO Captură Video / Twitter

Într-o postare pe Instagram, jucătorul echipei naţionale de fotbal a Iranului, Sardar Azmoun, care joacă la clubul Bayer Leverkusen din Bundesliga şi la echipa naţională a Iranului, şi-a arătat sprijinul pentru protestatare şi protestatari, acesta fiind un act îndrăzneţ, el fiind primul jucător din echipa naţională care are curaj să se opună public regimului.

Sardar Azmoun şi-a exprimat furia şi a spus că nu poate rămâne tăcut în ciuda unei reguli din cadrul echipei, care le interzice jucătorilor să vorbească în timpul cantonamentului de pregătire pentru Cupa Mondială din Austria, potrivit Mediafax.

La scurt, timp, acesta şi-a şters postarea.

„Pedeapsa supremă [este] să fii dat afară din echipa naţională, ceea ce este un preţ mic de plătit chiar şi pentru un singur fir de păr al femeilor iraniene. Nu-mi pasă dacă sunt dat afară. Să vă fie ruşine pentru că ucideţi aşa uşor oameni. Să trăiască femeile iraniene”, a scris Sardar Azmoun pe Instagram.

La fel ca Azmoun, fostul fotbalist Ali Karimi, cunoscut şi sub numele de Maradona asiatic, a intrat pe Twitter şi a cerut armatei iraniene să fie de partea poporului şi să împiedice „vărsarea de sânge” în timpul protestelor.

Cel puţin 76 de persoane au fost ucise în Iran de la începutul manifestaţiilor declanşate de moartea unei tinere după arestarea sa de către poliţia moravurilor, a relatat luni organizaţia neguvernamentală Iran Human Rights (IHR), cu sediul la Oslo, relatează Agerpres .

Demonstrațiile care au izbucnit în urmă cu mai bine de o săptămână la înmormântarea unei femei kurde în vârstă de 22 de ani pe nume Mahsa Amini, care a murit în detenție după ce a fost arestată de poliția care aplică restricțiile stricte ale Republicii Islamice privind vestimentația femeilor, s-au transformat în cele mai mari proteste din ultimii ani.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”