Gestul extrem al unui român din Austria. A intrat în greva foamei: „Declarațiile rasiste m-au împins la limită"
Un român stabilit în Austria de aproape patru decenii a intrat în greva foamei după ce a fost pus la punct de nenumărate ori din cauza originii sale, potrivit StiriDiaspora . Picătura care a umplut paharul a fost când drapelul românesc a fost aruncat la gunoi de vecini.
Bărbatul protestează față de xenofobie și violență. FOTO: 5min.at
Cetățean austriac născut în România, bărbatul spune că a ajuns la capătul răbdării și mărturisește că a intrat în greva foamei pentru a atrage atenția asupra consecințelor grave ale violenței și urii.
Cu lacrimi în ochi, bărbatul a povestit pentru presa austriacă despre experiențele sale cu rasismul.
A fugit din România în anii '80 pentru a scăpa de regimul dictatorului Nicolae Ceaușescu. A solicitat azil politic în Austria și a găsit aici adăpost și protecție, iar între timp, românul a primit și cetățenie austriacă.
Are o viață bună în Austria și n-ar avea nimic de reproșat cu excepția manifestărilor de rasism la care a fost supus.
„Declarațiile rasiste m-au împins la limită. Din nou și din nou aud: «Tu G'sindel», «Străin de rahat». Cu timpul, din păcate, te obișnuiești cu ura, dar vine un moment în care nu mai poți suporta. De aceea am cedat și a trebuit să mă duc la spital”, a mărturisit bărbatul.
Vecinii au aruncat drapelul românesc la gunoi
Factorul decisiv a fost o ceartă cu vecinii, care s-ar fi arătat jigniți de faptul că asculta muzică românească și că a arborat și steagul țării sale de origine, România. Potrivit bărbatului, drapelul românesc a fost aruncat la gunoi de către vecini.
„Așa cum steagul a fost aruncat la gunoi, așa mă simt și eu ca un gunoi”, a relatat austriacul cu origini românești, care a mărturisit că repetatele hărțuiri de care a avut parte l-au băgat în spital.
„Sunt hotărât să merg până la capăt. Rasismul trebuie să ia sfârșit și pentru asta sunt aici”, spune bărbatul, care vrea, prin greva foamei, să atragă atenția și să protesteze față de xenofobie și violență”.
Sursa: adevarul.ro