Germania vrea să activeze 900.000 de rezerviști: „Putin îşi antrenează oamenii pentru război”

Germania vrea să activeze 900.000 de rezerviști: „Putin îşi antrenează oamenii pentru război”

După ce vineri guvernul german a anunţat că a autorizat Ucraina să utilizeze arme furnizate de Berlin împotriva unor ţinte de pe teritoriul Rusiei, sâmbătă, preşedinta Comisiei de apărare a spus că ar trebui să înceapă mobilizarea rezerviştilor.

Germania vrea activarea a 900.000 de rezervişti, foto arhivă

Germania vrea activarea a 900.000 de rezervişti, foto arhivă

În contextul în care riscul de escaladare a războiului din Ucraina creşte, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, preşedinta Comisiei de apărare din parlamentul federal german, s-a pronunţat pentru activarea a 900.000 de rezervişti, informează Agerpres, citând DPA.

„Putin îşi antrenează oamenii pentru război şi îi poziţionează împotriva Occidentului. De aceea, trebuie să devenim capabili de apărare cât mai rapid posibil”, a declarat Strack-Zimmermann pentru presa naţională, subliniind şi faptul că industria rusă se concentrează pe producţia de arme.

„Manualele şcolare descriu Germania ca pe un stat agresor. Copiii din şcolile primare sunt antrenaţi să folosească arme. Toate aceste lucruri sunt îngrozitoare”, a mai spus Marie-Agnes Strack-Zimmermann.

Ea a spus că armata germană ar trebui mai întâi să îi înregistreze pe rezerviştii eligibili , pentru ca apoi să-i „activeze pe cei aproape 900.000 de rezervişti” de care dispune Germania. „Dacă am putea recruta doar jumătate dintre ei ca rezerviști, cu expertiza lor relevantă, ar fi un avantaj incredibil”, crede Strack-Zimmermann.

În urmă cu câteva săptămâni, şi preşedintele asociaţiei de rezervişti din Germania, Patrick Sensburg, a prezentat o propunere asemănătoare, când a sugerat înregistrarea sistematică a stării de sănătate şi a disponibilităţii în cazul tuturor foştilor membri ai forţelor armate germane.

În Germania, rezerviștii îi includ pe toți foștii membri ai serviciului militar , precum și pe soldații care au servit pentru o perioadă extinsă de timp. Cu toate acestea, foștii soldați care au servit în forțele armate ale fostei Germanii de Est comuniste și care nu s-au alăturat niciodată Bundeswehr-ului după reunificarea Germaniei în 1990 nu sunt incluși.

La scurt timp după ce Rusia a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022, guvernul german a promis că va investi 2% din producția sa economică totală în armată pentru prima dată în ultimele decenii și a anunțat un fond special de apărare de 100 de miliarde de euro în acest scop.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii