Germania trece de Danemarca la Euro 2024 și se pregătește de un duel colosal în sferturi

Germania trece de Danemarca la Euro 2024 și se pregătește de un duel colosal în sferturi

Selecţionata Germaniei s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, pe care îl găzduiește, după ce a învins echipa Danemarcei cu scorul de 2-0 (0-0), sâmbătă seara, pe BVB Stadion din Dortmund.

Havertz a deschis scorul, din penalty, pentru Germania. Foto Facebook

Havertz a deschis scorul, din penalty, pentru Germania. Foto Facebook

O partidă întreruptă aproximativ 30 de minute din cauza furtunii, două goluri anulate și mari șanse irosite de ambele formații. Așa s-ar rezuma duelul din optimi dintre Germania și Danemarca, în urma căruia gazda turneului merge mai departe, după golurile semnate de Kai Havertz și Jamal Musiala.

Însă pentru nemți urmează testul adevărului, după trei victorii și un egal la turneul final . Adversară îi va fi cel mai probabil Spania, marea favorită care nu are cum să se împiedice în meciul de azi (ora 22.00, PRO TV) de surpriza fazei grupelor, Georgia.

Meci întrerupt din cauza trăsnetelor

În minutul 35 al partidei cu Danemarca, jocul a fost întrerupt din cauze meteo, cu fulgere, trăsnete, ploaie torenţială şi grindină. Arbitrul Michael Oliver a trimis echipele la vestiare şi jocul a fost reluat după o pauză de 25 de minute.

Debutul reprizei secunde a fost unul care a marcat desfăşurarea jocului. Mai întâi danezii au reuşit să marcheze (48), după o fază fixă, prin Andersen, după un luft al lui Delaney şi o minge ricoşată din Andrich, dar golul a fost anulat de VAR pentru ofsaid la Delaney. Câteva minute mai târziu (51), arbitrajul video a semnalat un henţ în careul celălalt, comis de acelaşi Andersen, la centrarea lui Raum, iar Havertz a deschis scorul din penalty-ul acordat (53).

Momentul psihologic s-a petrecut în min. 66, când Hoejlund a ratat din poziţie foarte bună, şutând de la 12 metri în Neuer. Germania s-a desprins două minute mai târziu, când Schlotterbeck l-a lansat pe stânga pe Musiala, care a făcut o cursă superbă a pătruns în careu şi a marcat la colţul lung (68).

Recordurile stabilite de naționala Germaniei la Euro 2024

Musiala, care a marcat al treilea său gol la Euro 2024, a intrat în istoria naţionalei Germaniei la Euro, devenind cel mai tânăr marcator în fazele eliminatorii ale competiţiei, la 21 de ani şi 124 de zile, depăşindu-l pe Dieter Muller (22 de ani şi 77 de zile în 1976).

Julian Nagelsmann a devenit cel mai tânăr selecţioner la un meci din faza eliminatorie a Euro, la 36 de ani şi 342 de zile, depăşindu-l pe olandezul Frank Rijkaard (37 de ani şi 269 de zile la Euro 2000). Danemarca a încheiat o serie de patru meciuri consecutive la Euro în care scorul a fost egal după cele 90 de minute. Neuer a devenit jucătorul german cu cele mai multe apariţii la Euro, 19, depăşindu-l pe Bastian Schweinsteiger.

Euro 2024, tabloul optimilor

29 iunie (Berlin): Elveția – Italia 2-0

29 iunie (Dortmund): Germania – Danemarca 2-0

30 iunie (Gelsenkirchen, 19.00): Anglia – Slovacia

30 iunie (Koln, 22.00): Spania – Georgia

1 iulie (Frankfurt, 19.00): Franța – Belgia

1 iulie (Frankfurt, 22.00): Portugalia – Slovenia

2 iulie (Munchen, 19.00): România – Olanda

2 iulie (Leipzig, 22.00): Austria – Turcia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii