Germania se pregătește de război: „Peste cinci ani va trebui să fim puternici pentru a rezista unei amenințări militare”

Germania se pregătește de război: „Peste cinci ani va trebui să fim puternici pentru a rezista unei amenințări militare”

Germania ar trebui să fie pregătită pentru un conflict militar de amploare în cinci ani, a declarat căpitanul Michael Giss, comandantul Comandamentului de stat din Hamburg al forțelor armate germane, într-un interviu acordat Die Welt.

foto armata soldați

Germania trebuie să se pregătească de război în următorii cinci ani FOTO Shutterstock

În urma invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina , Germania și-a mărit bugetul militar și a făcut presiuni pentru a-și spori capacitățile industriale de apărare, transmit Kyiv Independent și Politico .

„În Germania, suntem încă departe de a percepe o amenințare externă astăzi, destul de diferit de oamenii din statele baltice sau Polonia, de exemplu”, a declarat Michael Giss pentru Die Welt.

„Dar ceasul meu intern de soldat este în funcțiune și îmi spune că peste cinci ani va trebui să fim puternici ca societate pentru a rezista unei amenințări militare externe”.

Berlinul a început să elaboreze „Planul operațional Germania”, o strategie națională de pregătire militară în parteneriat cu NATO, în martie 2023, ca răspuns la invazia Rusiei. Giss a declarat că planul prevede ca Germania să se pregătească pentru „un atac convențional din partea Rusiei în termen de cinci ani”.

Potrivit lui Giss, Rusia este deja angajată în războiul hibrid împotriva NATO, efectuând atacuri cibernetice, sabotaje și campanii de dezinformare „de mai mulți ani”.

O listă tot mai mare de țări s-au alăturat Germaniei în reînnoirea vigilenței militare, avertizând că Alianța trebuie să fie mai bine pregătită pentru un potențial război cu Rusia.

„Întreaga Germanie trebuie să fie pregătită pentru război”, a declarat Michael Giss.

De asemenea, în luna iunie, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat că țara sa trebuie să se pregătească de război din cauza creșterii amenințărilor rusești.

Trebuie să fim pregătiți de război până în 2029”, a declarat Pistorius miercuri în parlamentul german, citat de revista Der Spiegel.

Comentariile sale vin pe fondul temerilor sporite în rândul țărilor europene, în special cele din Europa de Est, cu privire la o potențială agresiune rusă care se extinde dincolo de Ucraina.

Nu trebuie să credem că Putin se va opri la granițele Ucrainei atunci când va ajunge atât de departe”, a spus Pistorius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…