Germania a înregistrat peste 964.000 de imigranți de la începutul anului

Germania a înregistrat peste 964.000 de imigranți de la începutul anului

Germania a înregistrat în noiembrie 206.101 solicitanți de azil suplimentari, un nou record pentru această țară, care a contabilizat de la începutul anului 964.574 de imigranți, a anunțat luni Ministerul de Interne, transmite AFP. Numărul sosirilor a crescut astfel semnificativ în comparație cu cifrele comunicate luna trecută (181.166 de imigranți înregistrați în octombrie).

Germania ar urma astfel să depășească până la sfârșitul lunii decembrie un milion de solicitanți de azil înregistrați în acest an.

Datele ministerului provin de la sistemul EASY german, care înregistrează imigranții ajunși în țară și care intenționează să solicite azil, dar nu au făcut încă acest lucru.

Nu sunt precizate însă naționalitățile solicitanților de azil. Însă, conform precedentelor statistici, sirienii și afganii formează cel mai mare contingent (88.640 și, respectiv, 31.000 în octombrie).

În comunicatul transmis luni, ministerul precizează în schimb durata medie a finalizării procedurilor de azil, care variază de la 2,9 luni pentru cetățenii din Kosovo la 14,9 luni pentru pakistanezi.

În medie, solicitările depuse de către sirieni sunt rezolvate în 3,4 luni.

"Reducerea semnificativă a duratei procedurilor" se datorează faptului că Oficiul Central pentru Refugiați (BAMF) 'acordă prioritate' solicitărilor de la cetățeni veniți din țări considerate sigure, cum ar fi statele din Balcani — ai căror cetățeni nu au nicio șansă de a primi azil—, și statele considerate periculoase, cum ar fi Siria, a explicat ministerul în comunicatul său.

Săptămâna trecută, ONU a anunțat că numărul imigranților ajunși în Europa prin Marea Mediterană a scăzut cu o treime în noiembrie față de octombrie, din cauza condițiilor meteo și a combaterii traficanților de ființe umane în Turcia.

Conform Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR), circa 140.000 de imigranți și refugiați au traversat Mediterana pentru a ajunge în Europa în noiembrie, cu 36,5% mai puțini decât în octombrie (220.535). AGERPRES


populare
astăzi

1 Declarație impertinentă a ambasadorului Ucrainei în Polonia: „Nu trimiteţi trupe, nu participaţi la reconstrucția postbelică”

2 SURSE Acționează „efectul Georgescu?” / Ponta ar avea șanse reale să fie ales președinte

3 ALERTĂ Ce mărfuri s-ar putea scumpi în România ca urmare a tarifelor lui Donald Trump

4 Ministrul american al finanțelor: „Nu ripostați la taxele americane, altfel va fi rău. Relaxați-vă și încasați lovitura”

5 „Da, eu sunt unul dintre emisari” / Cine este milionarul româno-american care spune că este trimisul lui Marcel Ciolacu să discute cu administrația Trum…