
Ger cumplit în România, cu temperaturi care ajung și la minus 20 de grade. Când începe să se mai încălzească
Vremea va continua să fie extrem de rece în sudul, estul şi centrul ţării, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi la munte, unde izolat va ninge slab.
Potrivit meteorologilor, vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi între -6 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade în Banat şi Crişana, iar cele minime în general între -20 şi -7 grade.
În județele Olt și Teleorman este Cod Galben de ceață ce „determină vizibilitate redusă, sub 200 m și izolat sub 50 m ce va favoriza, în funcţie de condiţiile locale, formarea gheţuşului şi a chiciurii”.
Și în Capitală va fi ger. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de -2...-1 grad, iar cea minimă de -16...-12 grade.
La munte, vreme este extrem de geroasă. Cerul va fi variabil şi doar izolat va ninge slab în Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în Munţii Banatului (viteze în general de 45...55 km/h).
În perioada 24 februarie- 3 martie, valorile termice vor fi în ușoară creștere, însă vremea va fi deosebit de rece dimineața și noaptea, geroasă pe alocuri în sudul și centrul țării.
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în zona montană, unde izolat va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 9 grade, iar cele minime în general între -14 și 0 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse, se va forma ceață.
Cum se circulă în țară
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt înregistrate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită ca urmare a producerii vreunui eveniment rutier sau din cauza condițiilor meteorologice.
Se circulă în condiții de ceață, care scade vizibilitatea în trafic sub 200 metri, pe alocuri și sub 50 de metri, izolat, pe mai multe drumuri din județele Dolj, Giurgiu, Olt și Teleorman. În funcție de condițiile locale, acest fenomen poate favoriza formarea ghețușului sau a chiciurii pe partea carosabilă.
La nivel național, traficul rutier se desfășoară preponderent pe un carosabil uscat, fără a fi semnalate precipitații, iar valorile de trafic sunt normale.
Pe principalele artere rutiere, adiacente Capitalei, respectiv autostrăzile A0, A1, A2 și A3, se circulă fluent, pe un carosabil uscat, fără probleme de vizibilitate, însă este ușor aglomerat la intrarea în București de pe autostrada A1, unde se circulă în coloană începând de la kilometrul 12. De asemenea, sunt semnalate valori de trafic ridicate pe DNCB (Centura Capitalei), în zona localităților Bragadiru, Domnești, Chiajna și Pantelimon, județul Ilfov.
Sursa: adevarul.ro