George Becali își menține denunțul dat în dosarul lui Puiu Popoviciu

George Becali își menține denunțul dat în dosarul lui Puiu Popoviciu

George Becali a anunțat, joi, la Curtea de Apel București, că își menține denunțul dat în anul 2006 în dosarul în care omul de afaceri Gabriel "Puiu" Popoviciu a fost trimis în judecată în legătură cu retrocedarea a două terenuri din zona Băneasa.

"Care credea că Becali la pușcărie și-a pus pofta în cui", a spus Becali, înainte de a intra în sala de judecată.

Inițial, în iunie 2006, George Becali a depus un denunț la DNA, pe baza căruia a fost demarată ancheta împotriva lui Puiu Popoviciu. Becali a fost chemat apoi de două ori în instanță, în 2014 și 2016, însă el a retractat ce a scris în denunț, iar DNA l-a pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă.

La termenul de joi al procesului, George Becali l-a anunțat pe judecătorul Ion Bogdan Tudoran că menține denunțul din 2006 și nu mai recunoaște cele două declarații date în instanță.

"Mențin în totalitate plângerea penală pe care am făcut-o la DNA în data de 12 iunie 2006. Tot timpul, ce am făcut în viața mea, am făcut cu bună credință. Eu minciună nu am făcut niciodată. Eu nu am făcut o evaluare științifico-tehnică. Terenul există, nu a plecat de la locul lui. Puteți să puneți experți să îl evalueze. Declarația din octombrie 2014, când eram la pușcărie și era Băsescu la putere, am dat-o de frică. Și nici declarația din 15 februarie 2016 nu o mai mențin", a declarat Becali, în sala de judecată.

Becali a fost asistat de avocata Sofica Dumitrașcu, fostă judecătoare la Curtea de Apel București și Înalta Curte de Casație și Justiție, cea care l-a eliberat din arest pe Omar Hayssam. La un moment dat, Becali i-a reproșat avocatei că nu știe pe de rost un articol din Codul penal, care prevede că martorul poate reveni asupra unei declarații.

Tot acum, el a cerut procurorului DNA să îi închidă dosarul în care a fost pus sub acuzare pentru mărturie mincinoasă.

La termenul din 15 februarie, Becali a fost chemat la Curtea de Apel București, la cererea DNA, pentru a fi reaudiat în calitate de martor, el fiind cel care a făcut în 2006 un denunț pe baza căruia procurorii au demarat ancheta în acest caz.

La întrebările puse de procurorul de ședință, George Becali nu a mai recunoscut atunci ce a scris în acel denunț, susținând că nu își mai aduce aminte și nu dorește ca Puiu Popoviciu și ceilalți inculpați să fie condamnați din cauza lui, pentru că el a fost în închisoare și "știe ce înseamnă suferința".

Ulterior, procurorii l-au pus sub acuzare pe George Becali pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. După o vizită la DNA, Becali a revenit asupra declarațiilor date în instanță și a recunoscut acum denunțul făcut în 2006.

În dosarul lui Popoviciu sunt judecați fostul șef al DGIPI Cornel Șerban, Ioan Niculae Alecu, rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, Mihai Ion Florin Luican, fost prefect al municipiului București, Gabriel Toader, secretar Prefectura București, Ioan Todiraș, viceprimar al Primăriei sectorului 1 București, Lizeta Minea, secretar Primărie sector 1 și membru al subcomisiei de aplicare a Legii 1/2000 din cadrul Primăriei sectorului 1 București, Gheorghe Petrulian, Ștefan Diaconescu, secretar științific și rector în cadrul USAMV București, Petru Pitcovici, șef Divizie Operațiuni din cadrul Direcției Generale Anticorupție din MAI și Andrei Mihai Bejinaru.

Potrivit DNA, în perioada 2000 — 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Popoviciu, în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparținând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de omul de afaceri.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”