Generalul Sîrskîi are o nouă veste proastă pentru Rusia

Generalul Sîrskîi are o nouă veste proastă pentru Rusia

Forțele Kievului controlează acum 74 de așezări în regiunea de frontieră Kursk din Rusia, a declarat marți președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit AFP.

Guvernatorul regiunii Kursk, unde Ucraina organizează o incursiune de o săptămână, a afirmat anterior în cursul zilei de luni că Ucraina controlează 28 de așezări.

„Sunt 74 de așezări sub controlul Ucrainei”, a spus Zelenski, în mesajul său video de marți seară adresat națiunii.

Președintele a adăugat că „în ciuda luptelor dificile și intense, avansul forțelor noastre în regiunea Kursk continuă”.

Șeful armatei ucrainene anunță cât au avansat trupele sale în Kursk

De asemenea, Zelenski a publicat imagini care îl arată într-un apel video cu șeful armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi.

Sîrskîi îi spune: „Astăzi, trupele noastre au avansat în unele zone cu 1 până la 3 kilometri” în interiorul provinciei Kursk.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, forțele ucrainene au preluat controlul asupra a „40 de kilometri pătrați de teritoriu”, a adăugat Sîrskîi, după ce luni a afirmat că trupele sale controlează aproximativ 1.000 de kilometri pătrați de teritoriu rus.

„Luptele sunt în derulare de-a lungul întregii linii a frontului. Situația este sub control în pofida intensității ridicate a luptelor”, a mai spus Sîrskîi marți, în discuția cu Zelenski.

Think-tank-ul american Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a evaluat la aproximativ 800 de kilometri pătraţi teritoriul rus controlat de Kiev, evaluare făcută pe baza locaţiilor unde au fost semnalate incursiuni ale trupelor ucrainene.

În urma ofensivei ucrainene, Moscova a anunţat evacuarea a 200.000 de persoane, iar pe lângă cele din provincia Kursk au fost inițiate evacuări şi din provincia învecinată Belgorod, ameninţată de asemenea de incursiunile armatei ucrainene.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

2 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

3 Noile cupoane vor arăta foarte diferit în funcție de stadiul de cotizare / Cu cât vor crește exact pensiile după recalculare

4 Foarte interesante amănunte...

5 Trupele lui Kadîrov, despre care el spunea că „nu se predau niciodată”, au fost capturate de ucraineni când încercau să fugă din Kursk