Generalul Florin Coldea, din nou la DNA. De ce l-au chemat procurorii

Generalul Florin Coldea, din nou la DNA. De ce l-au chemat procurorii

Fostul șef operativ al SRI, generalul Florian Coldea, s-a prezentat luni, din nou, la DNA. Acesta va fi informat că i se aduc noi acuzații și i se va prelungi controlul judiciar, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență și spălare de bani.

15 ore a fost audiat Coldea înainte să fie pus sub acuzare FOTO: Inquam

15 ore a fost audiat Coldea înainte să fie pus sub acuzare FOTO: Inquam

Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu 24 mai, în urma acuzațiilor formulate de omul de afaceri Cătălin Hideg. Acesta susține că generalii SRI ar fi intervenit ilegal în justiție, solicitând sume de bani în schimbul obținerii unor sentințe favorabile.

Omul de afaceri Cătălin Hideg, cel care i-a denunțat la DNA pe foștii generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, ar fi depus zeci de înregistrări ale unor convorbiri care ar demonstra implicarea celor vizați în dosar și dovezi ale circuitelor financiare, privind plata pe care ar fi făcut-o pentru a-l ajuta să scape o condamnare într-un dosar cu fonduri europene.

„În perioada martie 2023 - aprilie 2024, trei dintre inculpaţi (cei doi oameni de afaceri şi avocatul din cadrul Baroului Bucureşti) ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 700.000 euro plus TVA, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că ar avea influenţă asupra unor magistraţi din cadrul unor instanţe de judecată şi că i-ar putea determina pe aceştia pronunţe hotărâri favorabile martorului într-un dosar penal în care acesta era judecat. După mai multe negocieri, suma care ar fi fost pretinsă de inculpaţi a fost diminuată la 600.000 euro plus TVA, fiind stabilit ca aceasta să fie remisă în trei tranşe egale. În contextul menţionat mai sus, în aceeaşi perioadă, martorul ar fi remis celor trei inculpaţi o plată parţială în sumă de aproximativ 100.000 euro", susţine DNA.

Ar fi vorba despre 30 de astfel de înregistrări și dovezi ale transferului sumei de 100.000 de euro, parte din plata pe care Florian Coldea și Dumitru Dumbravă ar fi cerut-o pentru a-l scăpa de condamnarea într-un dosar penal cu fonduri europene.

Florian Coldea , Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă au achitat o cauţiune de 500.000 de lei fiecare pentru a rămâne sub control judiciar.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să nu părăsească teritoriul României şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii