General american: Ucrainenii ar trebui să poată deschide focul oriunde pe teritoriul Rusiei, „dar cu unele restricții” în zone unde se află instalații nucleare rusești

General american: Ucrainenii ar trebui să poată deschide focul oriunde pe teritoriul Rusiei, „dar cu unele restricții” în zone unde se află instalații nucleare rusești

Ucrainenii ar trebui să poată deschide focul oriunde pe teritoriul Rusiei, "dar cu unele restricții" în zone unde se află instalații nucleare rusești, a declarat pentru Vocea Americii șeful în retragere al Comandamentului Central al SUA, generalul Frank McKenzie.

"Nu mă gândesc neapărat la distanța geografică. Nu aș spune: nu trageți mai departe de 16 km în interiorul Rusiei'.. Dar le-aș spune să fie foarte atenți să nu atace instalațiile nucleare rusești, posturile de comandă nucleare rusești etc.", a declarat McKenzie.

El subliniază că nu ar trebui să li se permită rușilor să se refugieze, deoarece acest lucru este în detrimentul capacității Ucrainei de a purta un război.

Sistemul rusesc de apărare antiaeriană S-400 din regiunea rusă Belgorod este distrus. 1-2 iunie 2024. Rusia. Sursa Foto: Twitter/Telegram.

,,Trebuie să acordăm Ucrainei o anumită flexibilitate în ceea ce privește locul unde atacă în interiorul Rusiei. Nu le putem oferi rușilor o zonă protejată. Posturile de comandă rusești convenționale (nenucleare - n.a.), logistica și alte formațiuni sunt cu adevărat în afara oricărui pericol. Cred că acest lucru a afectat semnificativ capacitatea Ucrainei de a răspunde la această ultimă ofensivă", analizează generalul american în retragere.

Referitor la necesitatea avioanelor de luptă F-16 de care are nevoie armata ucraineană, McKenzie este convins că acestea pot face diferența pe câmpul de luptă.

Două avione MiG-31 și un Su-27 au fost complet distruse, iar un MiG-29 a fost avariat, la baza aeriană Belbek a Forțelor Aeriene Ruse din Crimeea ocupată. Un depozit de combustibil din apropierea pistei principale a bazei aeriene a fost, de asemenea, distrus. Sursa foto: Maxar Technologies.

,,Ar putea avea un impact semnificativ, mai ales dacă vor fi permise efectuarea de atacuri asupra teritoriului rusesc. Probabil că s-ar permite să se lovească avioanele rusești care lansează bombe ghidate și alte lucruri în adâncimea Ucrainei", a precizat generalul.

Cu toate acestea, fostul oficial de rang înalt subliniază că, pentru ca operațiunile să aibă succes, avioanele F-16 trebuie să funcționeze ca parte a unei infrastructuri coerente cu avionul de vânătoare. În caz contrar, spune el, acestea vor fi pur și simplu doborâte.

F-16 este mult mai mult decât o simplă aeronavă

,,Când vedeți o fotografie a unui F-16 american, nu este vorba doar de un avion, ci și de un pilot care a trecut prin ani de pregătire pentru a se afla la comenzile acelui avion și are ani de experiență de zbor. Este, de asemenea, un sistem de management al luptei aeriene al Statelor Unite".

,,Astfel, atunci când această aeronavă decolează, este controlată de o rețea de comandă și control interconectată care se asigură că aeronava se află în cea mai bună poziție posibilă pentru luptă. Trebuie să vedem și să simțim câmpul de luptă, iar F-16 face parte din această imagine de ansamblu. Suprimarea apărării aeriene a inamicului nu permite ca aeronava să fie doborâtă. Așadar, este mult mai mult decât o simplă aeronavă", atrage atenția Frank McKenzie.

În pregătirea piloților și tehnicienilor ucraineni pentru F-16, "trebuie luate în considerare toate componentele necesare pentru succesul acestui avion", spune el.

,,În Statele Unite, este vorba de o rețea complexă, profundă și interconectată de facilități care sunt unice pentru noi și pentru partenerii noștri din NATO. Cred că vom împărtăși o parte din aceasta cu ucrainenii. Este mai mult decât o simplă aeronavă. Așa că trebuie cu adevărat - și cred că o vom face - să asigurăm instruirea și capacitățile specifice pentru a utiliza eficient această aeronavă. Dacă nu o facem, aceste aeronave vor fi doborâte destul de repede", a declarat fostul șef al Comandamentului militar Central al SUA.

De asemenea, Frank McKenzie și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cooperarea iraniano-rusă, și anume că nu se știe ce a oferit Rusia Iranului în schimbul dronelor și rachetelor iraniene pentru a fi folosite împotriva Ucrainei.

SURSA: defenseromania.ro


populare
astăzi

1 Istoria secretă a gladiatorilor daci. A fost unul dintre puținele popoare antice pentru care s-a construit o școală specială

2 Citiți, oameni buni, asta a fost și este România „lor”!

3 Avem documentul / Toate măsurile, de la alocații, la pensii și salariile bugetarilor

4 Foarte interesant scenariul ipotetic al lui Mark Galeotti despre impactul tragediei avionului azer asupra puterii lui Putin

5 FMI / „Pregătiţi-vă pentru vremuri incerte”