Gata cu minciuna: concluziile specialiștilor după revenirea Simonei Halep, la Hong Kong
Din păcate, în România, subiectul Simona Halep e tratat, de multe ori, cu o doză mare de ipocrizie.
Simona Halep. FOTO: Arhiva Adevărul
Din dorința de a nu supăra fanii fostului lider WTA, apar tot felul de articole în care sunt ascunse probleme reale ale Simonei, în momentul de față. Cele pe care le știe și ea, indiferent dacă ne mințim noi sau nu.
În acest peisaj dezolant, merită să citim verdictul jurnalistului Dragoș Sucu, expertul postului Digi Sport în tenis. Acesta a analizat partida Halep – Rodionova în care sportiva din România a câștigat, la Hong Kong. „E foarte important că a câștigat un meci de luptă, mai ales că Simona a jucat puțin în ultima vreme. Rău s-a prezentat fizic. E caracteristica celor care joacă puțin. Tabloul general fizic a arătat destul de cenușiu pentru Simona Halep. Dacă o încurcă pauza, asta nu e o problemă, dacă o încurcă vârsta, atunci e o problemă. S-ar putea să fie puțin din fiecare. În meciul cu Blinkova, favorită e jucătoarea din Rusia“, a spus Suciu. Ulterior, realitatea de pe teren a confirmat pronosticul său pentru duelul Halep – Blinkova din optimi.
O altă analiză ancorată în realitate a fost oferită de jurnalistul Cristian Geambașu. În editorialul său pentru golazo.ro, acesta a venit cu o serie de concluzii despre participarea Simonei, la Hong Kong. Articolul poate fi citit aici, în întregime. În rândurile de mai jos, oferim câteva fragmente din cele scrise de Cristian Geambașu:
*Știam că rusoaica Anna Blinkova este un adversar de alt calibru (și la propriu!), că are mână puternică și dacă vrea poate juca și tehnic. Nu știam însă ce energie mai are Simona după partida cu Arina Rodionova. Intoxicați cu tot felul de clișee, credeam că bucuria primei victorii după mai bine de 2 ani va ține loc și de rezervor energetic. Nu a ținut.
*Simona a putut lupta cu adevărat doar până la scorul de 2-2 din primul set. Nu trebuie să fii un mare specialist ca să fi înțeles că Simona a renunțat de multe ori să alerge după mingi care altădată erau rampa ei lansare pentru cele mai spectaculoase lovituri. Simțeai că voia să fugă, dar o vedeai cum renunță. Cred că era acolo și altceva mai rău decât jena la inghinali sau la coapsă. Era mesajul cinic al creierului, care refuza corpului dreptul să mai lupte. Mintea decupla restul organismului pentru că știa că se supune unei suprasarcini.
*La 33 de ani totul este mai complicat. Obosești mai repede, te refaci mai greu. Te enervezi mai ușor, iar ei oricum nu îi trebuie mult să o facă.
*Simona Halep are nevoie de susținere, nu de îngăduință. De sfătuitori sinceri și lucizi, nu de lingușitori. Sper să îi găsească pe primii și mai ales să vrea să asculte (și) de ei.
Sursa: adevarul.ro