Gafele poliției și Secret Service, în timpul atacului asupra lui Trump, dezvăluite de comisarul poliției statale din Pennsylvania

Gafele poliției și Secret Service, în timpul atacului asupra lui Trump, dezvăluite de comisarul poliției statale din Pennsylvania

Comisarul poliției Statale din Pennsylvania, Christopher Paris, a dezvăluit, marți, 23 iulie, în cadrul unei audieri în Comisia pentru Securitate Internă, din Camera Reprezentanților, noi detalii uluitoare cu privire la deficiențele de securitate care au condus aproape la asasinarea lui Donald Trump, ridicând și mai multe semne de întrebare privind Secret Service, aflat în dificultate, susține CNN.

Donald Trump scos de pe scenă de agenții Secret Service/ FOTO:Getty Images

Donald Trump scos de pe scenă de agenții Secret Service/ FOTO:Getty Images

Mărturia comisarului poliției statale din Pennsylvania, Christopher Paris, vine la doar o zi după ce Kimberly Cheatle, directorul demisionar al Secret Service, a depus mărturie în fața Comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanților și a refuzat în mare măsură să răspundă la întrebări cu privire la împușcăturile de la mitingul fostului președinte din Pennsylvania.

Paris le-a vorbit congresmanilor despre comunicarea dintre Secret Service și forțele de ordine locale care l-au reperat inițial pe atacatorul Thomas Matthew Crooks. De asemenea, a descris o cronologie mai detaliată de la momentul în care ofițerii l-au observat pe Crooks în mulțime până la momentul în care tânărul de 20 de ani a deschis focul asupra lui Trump.

Doi ofițeri și-au părăsit postul

Doi ofițeri locali de aplicare a legii au părăsit clădirea cu vedere la acoperișul de unde Crooks l-a țintit pe fostul președinte înainte ca acesta să tragă, a declarat Paris.

El a precizat că doi ofițeri din Unitatea de Servicii de Urgență a Comitatului Butler - o forță ce are și lunetiști în cadrul său, și-au părăsit posturile din clădire pentru a căuta o persoană suspectă pe care au observat-o și au alertat alte forțe de ordine. Persoana respectivă era Crooks.

Congresmanii au vizionat o înregistrare video cu locația, în care se vede acoperișul pe care Crooks a urcat în cele din urmă și a tras spre Trump.

„Așadar, spuneți că, după cunoștințele dumneavoastră, acei ofițeri ESU au părăsit locul din care se puteau uita pe fereastră pentru a merge în căutarea acestei persoane?” a întrebat reprezentantul republican Dan Bishop din Carolina de Nord.

„Asta am înțeles eu”, a spus Paris, adăugând că ofițerii au mers să-l caute împreună cu alți ofițeri locali din zonă. „Nu vreau să stabilesc o cronologie minut cu minut pentru că nu avem încă asta.”

Bishop a întrebat, de asemenea, dacă cei doi ofițeri care și-au părăsit postul l-ar fi putut vedea pe Crooks urcând pe acoperiș dacă ar fi rămas pe loc. Paris a spus că nu știe.

Atacatorul a tras opt focuri de armă

Anchetatorii cred că Crooks a tras opt focuri înainte de a fi ucis de contralunetiștii Secret Service, a spus Paris.

„Cred că numărul este opt”, a declarat Paris în fața comisiei. „Opt cartușe au fost recuperate”.

Oficialii au confirmat anterior doar că trăgătorul a tras de mai multe ori la mitingul de la începutul acestei luni.

Paris le-a mai spus membrilor Congresului că „mai mulți agenți ai Secret Service” i-au spus comandantului poliției statele, în timpul unei vizite în zonă înainte de miting, că unitatea de servicii de urgență din comitatul Butler era responsabilă de securizarea clădirii în care Crooks a tras focurile de armă.

Agent față-n față cu atacatorul pe acoperiș

Paris a mai declarat că un ofițer municipal a stat față în față cu Crooks în timpul celor câteva minute în care atacatorul se afla pe acoperiș înainte ca Crooks să tragă asupra lui Trump.

Scurta confruntare a avut loc atunci când o doi ofițeri locali care aflaseră despre poziția lui Crooks pe acoperiș au încercat să urce și să îl confrunte pe trăgător. Dar, în timp ce ofițerul „atârna” de acoperiș, Crooks și-a îndreptat pușca spre el, iar acesta a căzut.

Paris le-a spus legislatorilor că Crooks a stat pe acoperiș aproximativ trei minute, dar că au trecut doar câteva secunde între momentul în care ofițerul l-a confruntat și momentul în care a tras asupra lui Trump, corectând un interval de timp pe care l-a dat anterior în cadrul audierii.

„Când un ofițer local l-a ridicat pe celălalt și, ulterior, a căzut”, a spus Paris, Crooks era „deja, cred, aproape de a fi în poziția sa finală acolo. Și mi s-a spus că este – din nou, o secvență de evenimente, nu o cronologie bazată pe criteriile anterioare stabilite – dar câteva secunde după aceea s-au auzit primele focuri de armă.”

Paris a precizat că dacă, sau când, a fost transmisă confruntarea Serviciului Secret sau altor agenții de aplicare a legii de la miting „rămâne sub investigație”.

Comunicarea între Secret Service și poliție

Paris a detaliat, de asemenea, comunicările dintre forțele de ordine despre Crooks înainte ca Trump să urce pe scenă la mitingul de la începutul acestei luni. Potrivit comisarului, „a existat o discuție prin SMS” cu membri ai Unității de Servicii de Urgență (ESU) a Comitatului Butler, între cei care l-au reperat inițial pe Crooks și l-au raportat ca fiind un individ suspect. „La un moment dat, când a folosit telemetrul, suspiciunea a crescut”, a spus Paris despre atacator.

Poliția statală a primit apoi un apel și un SMS de la ESU cu privire la activitatea lui Crooks, pe care le-a transmis imediat Secret Service.Forțele de ordine locale, statale și federale au fost sub aceeași comandă la miting. Poliția de stat „a comunicat informațiile verbal Serviciului Secret”, a spus Paris, citat de CNN.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii