Gabriela Firea: Alina Gorghiu a preluat de la PDL modelul ipocrit și demagogic de a face politică
Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, susține că, în opinia sa, copreședintele PNL Alina Gorghiu a preluat de la PDL "modelul ipocrit și demagogic de a face politică".
Foto: (c) Simion MECHNO / Arhiva AGERPRES
"Constat cu regret că, în loc să vină în spațiul public cu o viziune proaspătă, doamna Alina Gorghiu preia de la cei din PDL același model ipocrit și demagogic de a face politică.
Măsura prin care Guvernul Ponta a dublat alocația pentru 500.000 de copii din familiile sărace este una cât se poate de bună și necesară. Doar o persoană rău-voitoare ar putea vedea lucrurile altfel!", afirmă Firea, potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Gabriela Firea adaugă faptul că Alina Gorghiu ar trebui să ia în considerare măsurile adoptate în perioada guvernării Boc de către unii dintre actualii săi colegi de partid.
"Cred că ar fi mult mai util dacă doamna Gorghiu și-ar orienta toată această nervozitate din ultima vreme asupra colegilor ei care au făcut parte din Guvernarea Boc — direct responsabilă de tăierea indemnizației pentru mame, creșterea TVA și neaplicarea legii privind indexarea alocației cu rata inflației", precizează senatorul PSD.
Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi că alocația pentru copii, care acum este în cuantum de 42 de lei, nu a mai fost actualizată de șase ani și i-a solicitat premierului să dubleze această sumă.
"Mie mi se pare de toată jena schimbul de replici pe care premierul îl face cu mine în legătură cu alocațiile pentru copii. Vreau să înțeleagă toți pesediștii, de la Ponta în jos, faptul că în România alocația pentru copii nu a mai fost actualizată de șase ani, valoarea acesteia se situează din păcate sub media europeană care este la 100 de euro.
În Ungaria, care este o țară ex-comunistă ca și România, nivelul alocației pentru copii se ridică la 63 de euro lunar și 101 euro pentru copiii cu dizabilități. Cei 42 de lei alocați copiilor din România înseamnă mai puțin de 10 euro.
Și Bulgaria are alocații mai mari ca România, a ajuns la 13 euro. Alocația pentru copii nu este corelată de niciun fel nici cu inflația, nici cu puterea de cumpărare, nici cu coșul zilnic și mai ales cu necesitățile unui copil", a spus Gorghiu într-o conferință de presă.
AGERPRES/(AS — autor: Cătălina Barbu, editor: Florin Marin)