Furtuna „Ashley” a devenit motiv de glume pe internet: „Așa țară, așa ciclon!”

Furtuna „Ashley” a devenit motiv de glume pe internet: „Așa țară, așa ciclon!”

Autoritățile au fost în alertă maximă, weekendul trecut, în așteptarea unui ciclon „uriaș” botezat de unii „Ashley”. Fenomenul meteorologic s-a dovedit în final a fi un episod normal de toamnă, iar internetul s-a umplut de glume despre furtuna care n-a mai fost.

Furtuna Foto Pixabay jfif

Telefoanele au sunat în sincron duminică, 29 septembrie, în urma mesajelor RO-Alert care anunțau vreme severă. Doar că alertele privind ploile și riscul de inundații au fost puțin exagerate.

A considera ploaia anunțată în weekend ca fiind furtuna ultimilor 20 de ani înseamnă că meteorologia a murit, au atras atenția experții referindu-se la panica pe care autoritățile au băgat-o în oameni zilele trecute.

Instituțiile statului s-au aflat în cea mai mare alertă posibilă, iar desfășurările de forțe au fost impresionante. După toată agitația, ciclonul a devenit acum motiv de glume pe internet.

Ciclonul a fost amânat din cauza condițiilor meteo nefavorabile”, este doar una dintre glumele care au început să curgă pe internet despre ciclonul care nu a existat în România.

Așa țară, așa ciclon”, mai menționează un internaut pe rețelele de socializare.

Un expert în meteorlologie a explicat că „nu există știri cu Așlei decât în România”, ceea ce publicaseră, zilele trecute, și jurnaliștii „Adevărul” care au dezvăluit că această denumire nu a fost alocată nici unei furtuni .

Din situația acestor zile rezultă un risc major ca meteorologia să fie decredibilizată ca știință în percepția publicului larg. Așa încât, măcar aici (alături de alte câteva opinii raționale ale meteorologilor profesioniști sau doar pasionați), merită subliniate câteva nuanțe importante ale acestui episod meteorologic. În primul rând, la o căutare pe google veți afla că Ashley e o găselniță pur românească, Nu veți găsi știri cu Așlei decât din România. Iar lucru ăsta ar trebui să dea de gândit. Serviciul Meteorologic Italian a dat un nume potențial unui ciclon care e posibil să ia naștere în bazinul mediteranean în zilele din urmă, dar în mod efectiv acest ciclon nu există pe hărți.”, a scris conferențiarul universitar Lucian Sfîcă, pe Facebook Meteo Moldova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Al Bano a cântat la nunta lui Horia Ivanovici cu roșcata

3 Moment important / Statele Unite schimbă, în sfârșit, abordarea față de Rusia!

4 Fiica Ralucăi Moianu s-a măritat la numai 19 ani cu avocatul vedetelor

5 Caz de „avansare sexuală” în Armata României