Furie în China după ce două femei au închis o fetiță care plângea în toaleta unui avion

Furie în China după ce două femei au închis o fetiță care plângea în toaleta unui avion

Un incident în care două femei au închis o fetiță care plângea în toaleta unui avion a stârnit o dezbatere online în China cu privire la modul de gestionare a copiilor în spațiile publice, scrie BBC .

Incidentul a devenit viral pe internetul chinezesc după ce una dintre cele două femei, Gou Tingting, a postat o înregistrare video în care ținea fetița în interiorul toaletei.

În postarea sa, ea s-a prezentat ca încercând să îi ajute pe ceilalți pasageri, dar a fost întâmpinată rapid cu reacții negative.

Compania aeriană a declarat ulterior că bunica fetei le-a dat celor două femei permisiunea să o „educe”. Incidentul a avut loc la 24 august, la bordul unui zbor Juneyao Airlines de la Guiyang (sud-vest) la Shanghai.

Fetița, care călătorea cu bunica sa, a început să plângă în timpul zborului.

Compania aeriană a afirmat într-o declarație la două zile după incident că bunica fetiței a fost de acord să lase două femei să o ducă pe fetiță la toaletă.

O înregistrare video postată de Gou Tingting pe rețelele de socializare chineze ar fi arătat cum cealaltă femeie îi spune fetei că poate părăsi cabina de toaletă doar dacă nu mai plânge. Una dintre femei poate fi auzită spunând „dacă nu mai plângi, poți ieși” și „dacă nu mai plângi, mătușa te va duce înapoi la bunica”. Se crede că niciuna dintre femei nu este rudă cu copilul.

Articolele mass-mediei locale spun că fetița avea un an, deși compania aeriană nu a oferit acest detaliu.

La scurt timp după ce a postat videoclipul, reacțiile au fost rapide, mulți criticând-o pe femeie pentru lipsa de empatie și „intimidarea” copilului.

Răspunzând criticilor, Gou a declarat că „preferă să ia măsuri decât să fie un spectator”.

„Am vrut doar să calmez copilul și să las pe toată lumea să se odihnească”, a scris ea pe Douyin, echivalentul chinez al TikTok.

Ea a explicat, de asemenea, că unii pasageri „s-au mutat în partea din spate a avionului pentru a scăpa de zgomot”, în timp ce alții și-au umplut urechile cu hârtie absorbantă.

De atunci, contul ei a fost setat la privat.

„Copiii nu își pot controla emoțiile când au un an sau doi. Ce e rău în a plânge? Nu ați plâns și voi când erați mici?”, a scris un utilizator pe Weibo.

Un altul a fost îngrijorat de impactul psihologic asupra fetei, spunând: „Ar trebui să ne gândim la modul în care spațiile publice pot accepta și acomoda mai bine copiii mici”.

Dar au existat și persoane care le-au apărat pe femei, spunând că acțiunile lor au fost justificate deoarece bunica fetei și-a dat consimțământul.

„Ca să fiu sincer, unii copii nu se pot descurca fără puțină educație”, a scris un utilizator Weibo.

A existat o dezbatere în creștere cu privire la modul de gestionare a ceea ce China numește „copiii urs” – copii răsfățați care fac scandal în spațiile publice, cum ar fi să țipe sau să deterioreze proprietatea publică. Utilizarea cuvântului „urs” în acest caz sugerează că unele persoane din China cred că unii copii se pot comporta într-un mod sălbatic.

Nu este prima dată când comportamentul unui avion provoacă scandal în China, scrie The Guardian . La începutul acestei luni, un zbor intern cu plecare din Chongqing a fost întârziat cu o oră după ce un copil s-a plâns că locul său de la clasa economică era prea strâmt și mama sa i-a permis să se instaleze pe un scaun de la clasa întâi, în ciuda obiecțiilor însoțitorilor de bord.

În 2015, trei pasageri chinezi au fost eliminați dintr-un zbor care urma să plece din Siem Reap, Cambodgia, spre Chengdu, China, după ce a izbucnit o încăierare. Cearta a pornit de la faptul că scaunul cuiva a fost înclinat prea mult în spate.

Pe de altă parte, amintește BBC, unele trenuri publice din China au început să aibă compartimente separate pentru copii.

În alte părți ale lumii, părerile în această privință sunt împărțite. Coreea de Sud, de exemplu, a desemnat sute de zone fără copii în restaurante, muzee și teatre.

Parlamentarii au cerut guvernului să elimine aceste zone, invocând necesitatea de a avea o societate care să accepte mai bine copiii, mai ales că țara se confruntă cu o rată scăzută a natalității.

Companiile aeriene globale, inclusiv transportatorul turco-olandez Corendon Airlines și Scoot, cu sediul în Singapore, oferă pasagerilor opțiunea de a plăti mai mult pentru a lua loc într-o zonă fără copii.


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri