Fumezi de stres? Tehnici care te ajută să scapi şi de stres, şi de fumat

Fumezi de stres? Tehnici care te ajută să scapi şi de stres, şi de fumat

Stresul este una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă o persoană atunci când doreşte să renunţe la fumat. Deşi această activitate poate părea la o primă vedere cea mai bună modalitate de a ameliora stresul, ea provoacă şi creşte anxietatea, sporind în acest fel pe termen scurt, mediu şi lung senzaţia de nelinişte.

Totuşi, există câteva soluţii care pot ajuta fumătorii să reducă această stare, utilizând câteva tehnici ce sunt la îndemâna oricui. Gestionarea stresului este o provocare des întâlnită printre fumători, de aceea trebuie aplicate treptat schimbările pentru a nu renunţa înainte de a observa efectele pozitive.

Tehnici de ameliorare a stresului pentru fumători

Este bine-cunoscut faptul că fumătorii adoptă în principal acest obicei din cauza stresului de zi cu zi, dar şi din cauza presiunilor sociale. Conform profesionistilor Dampfi Vape Store, din fericire există câteva metode care pot reduce semnificativ stresul, cele mai importante fiind următoarele:

  • Exerciţii de respiraţie

Una dintre cele mai simple tehnici care se poate practica în momentele stresante este respirarea profundă. Este important să se inspire adânc de câteva ori pentru a oxigena adecvat organismul şi a permite numărului de bătăi ale inimii să scadă la un nivel satisfăcător.

  • Sport

Exerciţiile fizice sunt o altă modalitate foarte bună de a scădea senzaţia de stres, dar şi pentru a îmbunătăţi substanţial starea de sănătate. Sportul este o activitate solicitantă care va ajuta în procesul de relaxare, cât şi să reducă treptat pofta de nicotină. Un program zilnic bine stabilit de cel puţin 30 de minute pe zi va avea efecte benefice ce se vor resimţi într-un timp foarte scurt.

  • Meditaţia şi yoga

Sunt multe tipuri de meditaţie care se pot încerca, existând grupuri speciale ce pot ajuta persoanele care experimentează stresul într-un mod mai dificil. De asemenea, poate fi încercată şi yoga, fiind, pe lângă un exerciţiu fizic uşor, o modalitate prin care un individ poate să se detaşeze de stresul zilnic.

  • Plasturi/ gumă de mestecat cu nicotină

Aceste produse pot fi de ajutor pe o perioadă foarte scurtă de timp pentru a înlocui nicotina inhalată. Datorită faptului că plasturii şi gumă au un aport scăzut de nicotină s-a constatat că multe persoane nu au reuşit cu succes să reducă poftă şi simptomele de sevraj.

  • Ţigările electronice

Încă de la apariţia acestor device-uri, a fost observat printre consumatori o ameliorare accentuată a stresului, dar şi o îmbunătăţire a sănătăţii încă din primele luni de la utilizare.

Pentru că acestea nu conţin mii de substanţe toxice precum o ţigară obişnuită, vapatul a devenit foarte popular în rândul fumătorilor, fiind o modalitate excelentă de a-i ajuta pe aceştia să renunţe la fumat, dar şi să capete un stil de viaţă mai sănătos.

Se poate constata faptul că multe persoane au început să acorde o atenţie tot mai mare asupra sănătăţii şi a nivelului de stres cu care se confruntă în fiecare zi, iar datorită evoluţiei tehnologice şi a cererii din ce în ce mai mari de alternative sănătoase, cu siguranţă vor fi introduse pe piaţă şi alte opţiuni pentru a-i ajuta pe aceştia la abandonarea obiceiului de fumat.


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”