„Frunzele de papaya, mai puternice de un milion de ori decât Botoxul”. Ce spune un expert despre noua tendință virală

„Frunzele de papaya, mai puternice de un milion de ori decât Botoxul”. Ce spune un expert despre noua tendință virală

Recent, un antrenor de yoga a declarat pe Instagram că „frunzele verzi de papaya sunt de un milion de ori mai puternice decât Botoxul” și că acestea pot elimina instantaneu ridurile, acneea și pigmentarea pielii. Ce părere au însă experții despre această tendință virală?

Frunzele verzi de papaya și Botoxul acționează diferit, atrage atenția un medic estetician la Cosmetic Skin și Homeo Clinic din New Delhi, dr. Karuna Malhotra.

Mulți oameni preferă remediile naturale, datorită costului redus și a riscurilor minime de efecte secundare. Totuși, specialiștii recomandă precauție, deoarece ceea ce funcționează pentru unii nu se potrivește neapărat tuturor.

„Este unul dintre cele mai bune remedii casnice”

Recent, antrenorul de yoga Mansi Gulati, pasionată de îngrijirea pielii în mod natural , a sugerat pe Instagram că „frunzele verzi de papaya” întrec Botoxul eliminând instantaneu ridurile, acneea și pigmentarea pielii: „Elimină instantanee ridurile și liniile fine, acneea , nuanța neuniformă a pielii, cearcănele și pigmentarea. Este unul dintre cele mai bune remedii”.

Potrivit acesteia, pentru a prepara un tratament eficient de „Botox natural”, frunzele trebuie lăsate în apă timp de 15 minute, apoi amestecate în blender cu iaurt sau mălai și un praf de turmeric (VEZI VIDEO).

Masca cu frunze de papaya   noua tendință virală Colaj Instagram

Masca cu frunze de papaya noua tendință virală Colaj Instagram

Cum funcționează Botoxul

Medicul estetician subliniază că o comparație între papaya verde și Botox reprezintă o „simplificare excesivă”, având în vedere diferențele dintre cele două.

Botoxul, cunoscut sub numele de toxina botulinică, acționează prin paralizarea temporară a mușchilor, ceea ce reduce apariția ridurilor. Efectele sunt rapide, dar temporare , durând între trei și șase luni.

„Este folosit în mod obișnuit în dermatologia cosmetică pentru a diminua aspectul liniilor fine și al ridurilor prin prevenirea contracțiilor musculare care le provoacă”, a menționat specialistul adăugând că, în urma tratamentului injectabil, se observă o reducere semnificativă a ridurilor cauzate de mișcările faciale.

Care este efectul frunzelor de papaya

Pe de altă parte, „Botoxul natural” din frunze verzi de papaya conține enzime benefice precum papaina, antioxidanți și vitaminele A, C și E. Aceste ingrediente contribuie la exfolierea pielii, combaterea radicalilor liberi și îmbunătățirea hidratării și strălucirii tenului. Utilizate local sau consumate, frunzele de papaya verde pot susține sănătatea pielii, dar efectele sunt subtile și apar în timp.

Potrivit specialistului, deși frunzele verzi de papaya sunt excelente pentru întreținerea și îngrijirea pielii, ele nu pot înlocui Botoxul, care vizează ridurile cauzate de mișcările musculare.

„În timp ce frunzele verzi de papaya sunt excelente pentru menținerea pielii sănătoase, ele nu funcționează ca Botoxul și nu sunt un substitut pentru procedurile medicale”, a mai adăugat expertul.

În plus, deși papaya ajută la îmbunătățirea sănătății generale a pielii, nu oferă rezultate rapide sau dramatice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Se prăbușește AUR? / „Simion e susținut de servicii. Târziu are dreptate dar e prea... târziu!"

2 „Amantul Dianei Șoșoacă are un loc pe liste. O să facă ani grei de pușcărie. Nu mi-e milă de ea”

3 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia din partea Ucrainei!

4 VIDEO „A intrat peste mine, eram în lenjerie intimă în pat, nu știu unde se ajungea”

5 Date scandaloase ies la iveală după anunțul public de dezertare al unui soldat ucrainean