Fructul care susține sănătatea creierului și încetinește îmbătrânirea. Previne ateroscleroza și bolile de inimă

Fructul care susține sănătatea creierului și încetinește îmbătrânirea. Previne ateroscleroza și bolile de inimă

Strugurii negri sunt recomandați datorită conținutului lor bogat în vitamine, minerale și substanțe cu efecte terapeutice. Totodată, conțin resveratrol, un antioxidant valoros care îmbunătățește calitatea vieții și susține săntatea creierului.

Vinul obținut din struguri românești conține resveratrol FOTO: Crama Bujoru/FACEBOOK

Vinul obținut din struguri românești conține resveratrol FOTO: Crama Bujoru/FACEBOOK

Potrivit g4food, strugurii sunt o sursă importantă de vitamine din grupa B, în special vitamina B6, care sprijină sănătatea sistemului nervos, precum și de vitamina C.

De asemenea, conțin minerale esențiale precum potasiu, magneziu, calciu și fier, alături de cantități mai mici de cupru, mangan și seleniu.

Mai mult, strugurii sunt bogați în apă (peste 80%) și carbohidrați ușor asimilabili, oferind astfel energie rapidă și contribuind la hidratare.

Strugurii conțin resveratrol

Resveratrolul, o substanță prezentă în special în coaja strugurilor negri și roșii, are proprietăți antioxidante și anticancerigene. Alături de flavonoide, resveratrolul ajută la protejarea organismului împotriva bolilor cardiovasculare, încetinește îmbătrânirea și susține sănătatea creierului.

„Resveratrol îl mai găsim în acel strugure pe care îl aveam în copilărie şi îi spuneam Hamburg. Este acel strugure închis la culoare şi este vestit. Vă recomand să căutaţi strugurii româneşti care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulelor nervoase. Mai mult, am aflat de la colegii oftalmologi, că îmbunătăţește şi activitatea retinei. Vasele de sânge retiniene se păstrează mult mai bine cu resveratrol. Este foarte interesant fenomenul”, declara medicul Vlad Ciurea într-un interviu acordat în 2023 pentru Antena 3 CNN.

Strugurii susțin, de asemenea, funcția hepatică. Mai mult, aceștia îmbunătățesc digestia datorită conținutului de fibre și au un efect laxativ, contribuind la combaterea constipației.

Pentru sănătatea pielii, antioxidanții din struguri reduc apariția ridurilor și mențin pielea tânără.

De asemenea, strugurii au efect diuretic și pot ajuta la prevenirea pietrelor la rinichi sau a nisipului în rinichi. Consumul zilnic de 1-2 ciorchini de struguri pe zi poate proteja rinichii și îmbunătăți funcția acestora.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…