Fructul care rezistă un an fără să fie refrigerat. Se cultivă la Buzău și poate depăși 20 de kg

Fructul care rezistă un an fără să fie refrigerat. Se cultivă la Buzău și poate depăși 20 de kg

Fructul este o delicatesă în bucătăria asiatică, este plin de vitamine, numai bun pentru o imunitate puternică toamna, scrie Adevărul.

Cercetătorii de la Banca de Gene din Buzău au reuşit, în premieră, aclimatizarea şi omologarea unui nou tip de pepene, numit şi dovleacul de ceară.

Este un fruct uriaș, specific Asiei, plin de vitamine, numai bun pentru o imunitate puternică toamna. I se spune dovleacul de ceară, are 20 de kilograme și se păstrează foarte bine peste iarnă.

"Vorbim despre o specie nouă aclimatizată, a fost omologat sub denumirea de Record pentru că produce fructe foarte mari. Gustul e dulce acrişor, pulpa albă şi apreciat pentru beneficiile lui medicinale, e un fruct bogat în antioxidanţi", explică Costel Vînătoru, cercetător, scrie observatornews.ro.

Acoperit cu un strat protector de ceară, dovleacul rezistă chiar şi un an, fără refrigerare.

"Este o ceară medicală, dar poate înlocui cu succes și celelalte preparate din ceară. Vorbim de o ceară cu o puritate foarte mare. Strat pe care fructul şi-l creează pentru a se proteja", mai spune cercetătorul.

În Banca de Gene de la Buzău sunt păstrate peste 20.000 de soiuri de legume și plante aromatice, dintre care 4.000 numai de tomate.


Citește și:

populare
astăzi

1 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

2 „Atât s-a putut / ” Poliţistă din Teleorman, cercetată disciplinar în urma unor imagini apărute pe Internet

3 O familie din București se chinuie de doi ani să dovedească că nu a făcut un credit la IFN-ul fiicei lui Dan Voiculescu

4 Prima reacție a tânărului bătut de un polițist în propria mașină: „O să-l acționez în instanță. Era să fie mușamalizat cazul"

5 Noua eră a războiului / Momentul în care o dronă rusească încearcă să doboare una ucraineană